Blugi de damă - picior lat sau skinny?

Blugi de damă - picior lat sau skinny?

Blugii de damă sunt o piesă vestimentară întâlnită și versatilă potrivită pentru foarte multe ocazii. Combinați cu accesoriile, pantofii și hainele potrivite, blugii pot contribui la un look cu adevărat uimitor.
 

De ce ar trebui să ținem cont când alegem blugi de damă cu picior lat sau skinny?

Blugii au devenit populari în 1960, odată cu perioada de aur a stilului “hippy” și oamenii au fost fascinați de această piesă vestimentară, dar istoria lor își are originea încă din secolul XVI în Europa. În 1873, pe 20 mai, este oficial ziua în care s-au născut blugii, fondatorii fiind Levi Strauss și Jacob Davis.

Cele patru atribute de care să ții cont sunt: culoarea, mărimea, lungimea și talia. Ideea de bază legată de culoare este: blugii deschiși la culoare au tendința mări silueta, iar blugii închiși la culoare micșorează silueta. O mărime prea mică poate conduce la un aspect inestetic din cauza încrețiturilor din spatele genunchilor, dar poate genera de asemenea și un disconfort fizic. Standardul pentru lungime este ca blugii să ajungă până la mijlocul călcâiului, dar pot exista variații în funcție de încălțămintea pe care o alegi atunci când porți blugii.

Talia este importantă mai ales atunci când vrei să distragi atenția de la anumite zone. Spre exemplu blugii de damă cu talia foarte joasă sau cu talia foarte înaltă vor atrage privirile asupra zonei abdomenului.

de-ce-ar-trebui-sa-tinem-cont-cand-alegem-blugi-de-dama-cu-picior-lat-sau-skinny.jpg

Care este diferența dintre blugii de damă picior lat și blugii de damă skinny?

Blugii picior lat sunt strânși în partea superioară a piciorului și se lărgesc de la genunchi în jos. Rolul acestui design inedit a fost acela de a schimba aspectul siluetei prin alungirea vizuală a picioarelor. 

Pentru persoanele care au un corp robust acest gen de blugi este ideal deoarece creează un echilibru perfect între șolduri și zona umerilor. Dacă ai forma corpului “pară”, o pereche de blugi picior lat cu talia înaltă îți va alungi talia și va crea armonie între coapse și șolduri.

Cât pentru fetele minione, o pereche de blugi picior lat se vor așeza perfect atâta timp cât este respectată o regulă importantă: aceea de a fi purtați cu tocuri înalte. Altfel există riscul ca zona de jos a blugilor să arate inestetic și persoana să pară mai scundă decât în realitate.

Spre deosebire de blugii picior lat, blugii skinny sunt strâmți de sus până jos, iar de cele mai multe ori denimul este amestecat cu materiale sintetice pentru a se întinde mai ușor și a facilita purtarea și mobilitatea.

Ca principal avantaj al acestor tip de blugi notăm scoaterea în evidență a atuurilor siluetei datorită țesăturii întinse care arată ca o a doua piele. 

Acest tip de blugi este perfect pentru femeile cu șolduri înguste, cu talia ușor marcată și membre lungi.

Un alt avantaj al acestui tip de blugi este faptul că poate fi purtat cu orice tip de încălțăminte. Așa că pentru o ținută elegantă, blugii pot fi asociați cu o pereche de pantofi cu toc înalt, iar pentru o ținută sport, blugii pot fi asociați cu o pereche de sneakersi. Poți desoperi modele variate, la modă pe https://modivo.ro/c/femei/incaltaminte/sneakersi.

Ca dezavantaje ale blugilor skinny, amintim faptul că sunt prea constrângători și revelatori, adică pot accentua anumite probleme de greutate sau ale siluetei. Acești blugi sunt mai puțini potriviți pentru femeile cu șolduri late.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...