BMW oprește producția în China și Africa de Sud din cauza lipsei de componente

BMW oprește producția în China și Africa de Sud din cauza lipsei de componente

BMW AG, cel mai mare constructor mondial de automobile de lux, a anunțat luni că a fost nevoit să oprească producția la uzinele sale din Africa de Sud și China din cauza lipsei de coloane de direcție care trebuie livrate de furnizorul de componente Robert Bosch, transmite Bloomberg.

"Furnizorul nostru Bosch nu este în prezent în măsură să ne livreze un număr suficient de coloane de direcție pentru modelele BMW 1 Series, 2 Series, 3 Series și 4 Series", a informat BMW într-un comunicat de presă.

În aceste condiții, producția la uzinele din Shenyang (China) și Rosslyn (Africa de Sud) ar urma să fie oprită timp de o zi, în timp ce uzina de la Leipzig, Germania, ar urma să fie parțial afectată, a declarat purtătorul de cuvânt de la BMW, Michael Rebstock.

"La acest moment nu putem spune când va fi reluată producția", a spus Rebstock, adăugând că firma va decide și alte reduceri de producție dacă va fi nevoie. Purtătorul de cuvânt a descris impactul financiar drept "gestionabil" dar nu a avansat o cifră. "Un grup de lucru se ocupă de soluționarea acestei probleme", a precizat Rebstock.

Pe lângă problemele de producție, BMW a fost nevoit recent să recheme la service peste 45.0000 de vehicule vândute în SUA din cauza unor probleme cu ușile automobilele care se pot deschide brusc în timpul mersului. Cu toate acestea, BMW și-a majorat profitul net cu 31% în primul trimestru al acestui an ca urmare a creșterii vânzărilor în Europa, SUA și Asia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…