Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

BMW și-a avertizat angajații de la Rolls-Royce cu privire la riscurile ieșirii din UE

Angajații producătorului britanic de automobile de lux Rolls-Royce au primit o scrisoare de la grupul mamă german BMW în care sunt avertizați cu privire la riscurile cu care s-ar confrunta compania dacă Marea Britanie decide să părăsească Uniunea Europeană la referendumul din luna iunie, informează joi BBC.

Potrivit unui sondaj ORB, realizat în perioada 24-25 februarie, sprijinul pentru campania privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană printr-un referendum la 23 iunie a înregistrat un avans de 4 puncte procentuale, până la 52%, în timp ce sprijinul pentru campania privind rămânerea în UE a scăzut la 48% de la 52% cu o lună în urmă.

În scrisoarea trimisă de grupul BMW se subliniază că decizia finală în acest dosar aparține populației Marii Britanii, însă grupul auto scoate în evidență "beneficiile semnificative" care derivă de pe urma mișcării libere a persoanelor în interiorul UE.

"Introducerea de bariere vamale ar duce la creșterea costurilor și a prețurilor și nu putem presupune că Marea Britanie va beneficia de un acord de liber schimb cu Europa după ce va părăsi Uniunea Europeană", se arată în scrisoarea trimisă celor aproximativ 8.000 de angajați ai Rolls-Royce.

Anterior, Guvernul britanic a avertizat și el că o ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea duce la 10 ani sau mai mult de incertitudine dăunătoare până când o nouă relație cu blocul comunitar și alte țări este negociată. Deși poziția oficială a Guvernului este de a sprijini rămânerea Marii Britanii în UE, mai mulți dintre miniștrii de prim-plan ai lui Cameron și primarul Londrei, Boris Johnson, fac campanie pentru Brexit și au acuzat Guvernul de alarmism.

Rolls-Royce, companie cumpărată de BMW în 1998, a anunțat la începutul acestui an că în 2015 vânzările sale au fost mai mici decât recordul înregistrat în 2014, dar cu toate acestea a înregistrat al doilea cel mai bun an din istoria de 112 ani a companiei. La nivel global, Rolls-Royce a vândut anul trecut un număr total de 3.785 de autoturisme, în scădere față de recordul de 4.063 unități înregistrat în 2014.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 STENOGRAMA WikiLeaks care arată cât de nenorocit și jeg a fost și este Tăriceanu!

2 VIDEO Credeați că Securitatea a murit? Priviți cu cine vorbea Iulian Vlad pe 22 decembrie 1989! Acum a primit …

3 Realizați că noi am ajuns să mâncăm așa ceva?

4 HOPA! PĂPUȘARII au mai scos din joben un candidat! Mircea Diaconu: Îmi voi anunța azi intenția de candida ca i…

5 VIDEO Voi ați văzut asta? Candidata lui Voiculescu izbucnește în râs când vrea să vorbească despre candidata P…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă