BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic România-SUA

BNR lansează în circuitul numismatic o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic România-SUA

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de marți, o monedă din aur dedicată împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii.

Conform unui comunicat al BNR, tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv certificatul de autenticitate, este de 1.685 de lei.

Moneda are forma rotundă, diametru de 21 mm, greutate de 6,452 grame și cant zimțat.

Aversul monedei prezintă imaginea Podului de la Cernavodă, reprezentare simbolică a comunicării și a parteneriatului, inscripția "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "100 LEI" și anul de emisiune "2017".

Reversul monedei redă o reprezentare parțială a Statuii Libertății de la New York și inscripția "PARTENERIATUL STRATEGIC ROMANIA — STATELE UNITE ALE AMERICII — 1997".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de certificate de autenticitate a emisiunii redactate în limbile română, engleză și franceză, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 20 de ani de parteneriat strategic între România și Statele Unite ale Americii au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”