Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

BNR: O casă de amanet utilizează fără drept logo-ul BNR; utilizarea neautorizată a însemnelor grafice ale BNR,sancționată

Casele de amanet nu sunt supravegheate de Banca Națională a României (BNR) și nu au voie să folosească în denumire, antet sau în alte atribute de identificare, cuvinte și expresii care pot induce publicul în eroare, și nici să utilizeze fără autorizație însemnele grafice ale BNR, reiese dintr-un comunicat al băncii centrale transmis, vineri, AGERPRES.

"Banca Națională a României a constatat difuzarea în spațiul virtual, respectiv pe pagina de internet a unei entități de tip casă de amanet și pe website-urile unor publicații online, a unor informații care pot să inducă în eroare publicul asupra activității desfășurate de entitățile de tip case de amanet. De asemenea, s-a constatat și utilizarea de către respectiva societate, fără drept, a logo-ului BNR", se menționează în comunicat.

Mai mult, banca centrală menționează faptul că entitățile de tip case de amanet sunt doar înscrise în Registrul de evidență al BNR, fără a fi și supravegheate de instituție.

"Subliniem faptul că, potrivit Legii nr. 93/2009 privind instituțiile financiare nebancare, entitățile de tip case de amanet sunt doar înscrise în Registrul de evidență al BNR. Potrivit Capitolului III din Lege, Banca Națională a României realizează, în fapt, monitorizarea instituțiilor financiare nebancare înscrise în Registrul general și supravegherea prudențială a celor înscrise în Registrul special, iar instituțiile financiare nebancare înscrise în Registrul de evidență nu se află sub incidența acestui capitol", se mai arată în comunicat.

De asemenea, BNR menționează faptul că Legea nr. 93/2009 prevede, la art. 7, alin. (3), că instituțiilor financiare nebancare le este interzis să folosească în denumire, antet sau în alte atribute de identificare, cuvinte și expresii care pot induce publicul în eroare cu privire la statutul ori la activitățile și operațiunile desfășurate.

"Atragem atenția asupra faptului că utilizarea neautorizată a însemnelor grafice ale Băncii Naționale a României, de către orice persoană fizică sau juridică, în vederea promovării activității proprii se sancționează în conformitate cu legea", se subliniază în comunicat.

Astfel, Banca Națională atrage atenția asupra faptului că folosirea de către entități de tip case de amanet a unor expresii precum "Societate acreditată BNR — București", ''Societate ... sub stricta monitorizare a Băncii Naționale a României'', și "Societate ... acreditată pentru acordarea de credite rapide de către BNR", precum și utilizarea logo-ului sau siglei băncii centrale pentru prezentarea ori promovarea entităților de tip case de amanet poate induce în eroare publicul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați văzut asta? E distribuită chiar de susținători PSD!

2 ALERTĂ Liviu Pleșoianu DEMISIONEAZĂ din PSD? Mesaj ultimativ pe Facebook

3 Documente-BOMBĂ! Cum se pregătește decapitarea judecătorilor. „M-au constrâns și intimidat.”

4 ALERTĂ Ce sondaj a prezentat Pieleanu în CEx-ul PSD. Procente uriașe pentru USR / PLUS!

5 Un text care merită citit

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima