BNS organizează proteste în Piața Revoluției și Piața Victoriei, pe 12 decembrie

BNS organizează proteste în Piața Revoluției și Piața Victoriei, pe 12 decembrie

Blocul Național Sindical (BNS) va organiza, în data de 12 decembrie, un marș-miting în Piața Revoluției din București, respectiv un protest în Piața Victoriei, însă modul de organizare al acțiunii va fi revizuit, ca urmare a evenimentelor programate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai I, se arată într-un comunicat al organizației, transmis vineri AGERPRES.

"Din respect pentru Familia Regală și pentru istoria poporului român, având în vedere acțiunile ce urmează a fi organizate la Palatul Regal pentru comemorarea Regelui Mihai, BNS a decis să revizuiască modul de organizare a marșului — miting anunțat pentru 12.12.2017, în Piața Revoluției. Totuși, luând act de: decizia Senatului de a aproba OUG 79/2017, precum și lipsa de interes a membrilor Parlamentului de a se apleca atent asupra îngrijorărilor exprimate de reprezentanții lucrătorilor, ai mediului de afaceri și experți din mediul academic, suspendarea dezbaterilor pentru modificarea Legii 62/2011, precum și disprețul arătat solicitărilor transmise de partenerii sociali, precum și de faptul că unele din aranjamentele deja angajate pentru organizarea acestei acțiuni nu mai pot fi contramandate, BNS a decis să protesteze în data de 12.12.2017, în București, în Piața Victoriei, în intervalul orar 10:00 — 13:00, acțiunea de protest urmând a fi una mai restrânsă decât cea prevăzută inițial", menționează sursa citată.

BNS precizează că, prin acțiunea de protest, își propune să atragă atenția Guvernului cu privire la efectele negative, pe termen scurt, dar și pe termen mediu și lung, generate de transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

"Transferul tuturor riscurilor sociale către salariat, dar și distrugerea sistemului negocierilor colective condamnă forța de muncă din România la o precarizare consolidată a relațiilor de muncă. Drepturile fundamentale ale lucrătorilor sunt amenințate, șansele pentru relații de muncă corecte, bazate pe încredere și respect reciproc, continuă să se degradeze. Solidaritatea este doar o responsabilitate a salariaților, ei trebuie să fie solidari cu bătrânii ce nu mai pot munci, cu copiii, cu cei asistați sociali, cu cei privați de libertate, etc. Cu salariații din România nu va mai fi nimeni solidar de la 01.01.2018!", notează BNS.

De la 1 ianuarie 2018, contribuțiile sociale trec de la angajator la angajat iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Nivelul contribuțiilor plătite pentru salariul brut urmează să scadă cu 2 puncte procentuale, de la 39,25% la 37,25%, însă din totalul de 22,75% contribuții datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat. Astfel, din salariul brut, 35% vor fi contribuții reținute de angajator în numele salariatului, iar contribuțiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% și vor acoperi riscurile de șomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanțe salariale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...