Bob Dylan mulțumește pentru Premiul Nobel

Cantautorul american Bob Dylan, câștigător în acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm, a informat luni Fundația Nobel, potrivit EFE și AFP.

Cele câteva cuvinte care vor fi citite la sfârșitul maiestuosului banchet la 10 decembrie nu îl scutesc de un discurs mai consistent, care trebuie realizat în decurs de șase luni începând cu data de 10 decembrie.

Cu prilejul galei, cântăreața americană Patti Smith, admiratoare a lui Bob Dylan, va interpreta unul dintre cântecele lui, "A Hard Rain's A-Gonna Fall", a mai informat Fundația Nobel.

În ziua anunțării premiului, artistul a susținut un concert în Las Vegas fără a spune un cuvânt pe această temă.

După mai multe încercări nereușite de a lua legătura cu artistul, Academia Suedeză a renunțat să-l contacteze. Unul dintre membrii săi, scriitorul Per Wästberg, l-a numit "necioplit" și "arogant", declarații de care s-a delimitat mai târziu instituția.

Celebrul muzician a comunicat cu trei săptămâni în urmă că nu va fi prezent la ceremonia de la Stockholm din cauza ''altor angajamente''.

Sara Danius, secretar permanent al Academiei Suedeze, a anunțat că reprezentanți ai artistului i-au confirmat că acesta va ajunge totuși la Stockholm primăvara viitoare.

Potrivit Academiei Suedeze, sunt mari șanse ca laureatul să meargă la Stockholm anul viitor și să profite de ocazie pentru a-și ține cuvântarea.

Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură pentru "crearea unor noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane".

La 75 de ani, Dylan este primul cantautor care obține prestigiosul premiu, decizie ce a surprins mediile culturale care pariau pe o alegere mai convențională.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

4 Marfă pentru DNA! Ce-am anunțat sâmbăta trecută se întâmplă! Măcel în PSD Olt! Stănescu l-a ras pe Ciocan din …

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!