Bob: Ion Panțuru, medaliat cu bronz la JO 1968, a decedat la vârsta de 81 de ani

Bob: Ion Panțuru, medaliat cu bronz la JO 1968, a decedat la vârsta de 81 de ani

Ion Panțuru, medaliat cu bronz în proba de bob două persoane la Jocurile Olimpice de Iarnă, desfășurate în anul 1968 la Grenoble, a decedat, duminică, la vârsta de 81 de ani, a anunțat Federația Română de Bob și Sanie într-un comunicat remis AGERPRES.

Panțuru a concurat împreună cu frânarul Nicolae Neagoe la Grenoble, iar performanța lor nu a mai fost egalată până în prezent.

Ion Panțuru a făcut parte și din echipa de bob patru persoane a României care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972.

Împreună cu frânarul Dumitru Focșeneanu a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 și medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973.

În cariera de antrenor, care a urmat activității de sportiv, Ion Panțuru a format mai multe generații de sportivi valoroși în bobul românesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului și numit cetățean de onoare în trei orașe de pe Valea Prahovei, Comarnic, Sinaia și Bușteni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?