Bodog: Am asigurări că vaccinul pentru rujeolă va fi în țară săptămâna viitoare

Bodog: Am asigurări că vaccinul pentru rujeolă va fi în țară săptămâna viitoare

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat luni că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în țară săptămâna viitoare.

"În momentul de față, (...) deja sunt, la Direcțiile de sănătate publică, cantitățile de vaccin hexavalent și cantitățile de vaccin tetravalent. Iar în ceea ce privește vaccinul pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că va fi în țară", a declarat ministrul Sănătății, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o, la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu, cu reprezentanți ai companiilor farmaceutice din România.

Potrivit lui Bodog, scopul întâlnirii a fost găsirea soluțiilor pentru îmbunătățirea managementului achizițiilor și al distribuirii vaccinurilor.

"La inițiativa prim-ministrului, am avut o întâlnire cu producătorii de vaccinuri care sunt prezenți în România. Această întâlnire a avut loc pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea îmbunătățirii managementului atât al achizițiilor, cât și al distribuirii vaccinurilor. (...) Au fost abordate probleme legate de achiziție, probleme legate de contracte multianuale. Am discutat și despre Legea vaccinării. (...) Aceasta este încă în transparență decizională și urmează să intre în citire, într-o ședință de Guvern", a mai afirmat Bodog.

Totodată, Bodog a reiterat faptul că Ministerul Sănătății a început procedurile pentru suspendarea exportului paralel de vaccinuri și procedurile de notificare a Comisiei Europene.

"Prin Agenția Națională a Medicamentului am notificat toți distribuitorii și am oprit toate cantitățile de vaccin în depozite", a mai afirmat ministrul Sănătății.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

4 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska