Bodog: Vom abroga ordinul miniștrilor tehnocrați, pentru a nu lăsa copiii cu sindrom Down fără însoțitori

Bodog: Vom abroga ordinul miniștrilor tehnocrați, pentru a nu lăsa copiii cu sindrom Down fără însoțitori

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, anunță că Ordinul 1306/1883/2016 va fi abrogat, pentru a nu se ajunge în situația ca, de la 1 martie, copiii cu sindrom Down să rămână fără asistenți personali.

"Am luat această decizie împreună cu doamna ministru Olguța Vasilescu pentru a corecta greșeala foștilor miniștri tehnocrați și pentru a evita situația ca de la 1 martie copiii cu sindrom Down să rămână fără asistenți personali sau însoțitori", scrie, vineri, ministrul pe contul său de Facebook.

Acesta susține că va fi repus în vigoare ordinul vechi referitor la acest subiect până în momentul în care comisiile de specialitate din cele două ministere vor analiza toate modificările propuse, în așa fel încât noul ordin ce va fi elaborat "să fie unul corect".

"Vrem o legislație care să nu producă tulburări și care să nu producă disfuncționalități în tratamentul și îngrijirea acestor pacienți cu nevoi speciale", mai afirmă Florian Bodog.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu