Bogdan Aurescu: Situaţia liderului opoziţiei ruse este profund îngrijorătoare

Bogdan Aurescu: Situaţia liderului opoziţiei ruse este profund îngrijorătoare

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că situaţia liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi este una "profund îngrijorătoare" şi că este necesară "o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire".

"Situaţia liderului opoziţiei ruse Navalnîi este profund îngrijorătoare. Trebuie întreprinse toate acţiunile pentru a îi fi asigurată cea mai bună îngrijire medicală, în concordanţă cu dorinţele familiei sale, şi, de asemenea, să fie asigurată o anchetă imparţială privind presupusa sa otrăvire", scrie Aurescu, vineri, pe Twitter.

Potrivit Reuters, liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost internat joi într-un spital din Siberia, după ce avionul în care se afla acesta a aterizat de urgenţă. Purtătoarea sa de cuvânt a susţinut că este vorba despre "otrăvire". AGERPRES


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?