Bogdan Gheorghiu: Putem reproşa un management defectuos conducerii Bibliotecii Naţionale

Bogdan Gheorghiu: Putem reproşa un management defectuos conducerii Bibliotecii Naţionale

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat joi că poate fi reproşat un management defectuos conducerii Bibliotecii Naţionale, accentuând că are în vedere modificarea legislaţiei în domeniu, astfel încât evenimente precum cel din noaptea de Revelion să nu mai fie organizate în spaţii culturale.

"Putem reproşa un management defectuos conducerii Bibliotecii Naţionale. (...) Este clar că, pe de o parte au fost abateri care nu au respectat actualul ordin de ministru aflat în vigoare, ordin pe care eu urmează să-l modic şi să-l completez, iar pe de altă parte putem vorbi de exploatarea unor lacune în acest ordin de ministru, unde practic s-a mers, ca să zic aşa, 'pe regulament', dar s-a întins coarda prea mult, înţelegeţi ce spun, pentru că s-au exploatat anumite lucruri insuficient specificate clar în ordinul de ministru", a declarat Gheorghiu, într-o conferinţă de presă dedicată anunţării concluziilor controlului efectuat de Corpul de control al ministrului la Biblioteca Naţională a României.

Ministrul a precizat că la evaluarea abaterilor s-au avut în vedere încălcările regulamentului din ordinul de ministru şi a celui de funcţionare a bibliotecii.

Potrivit lui Gheorghiu, directoarea Bibliotecii Naţionale, Carmen Mihaiu, va fi evaluată de o comisie, raportul Corpului de control urmând să cântărească în viitor în această evaluare.

Controlul a avut loc după ce, la începutul acestei luni, deputatul USR Iulian Bulai a scris pe Facebook că Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale, în care a fost organizată petrecerea de Revelion, a rămas "plină de mizerie, vandalizată". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...