Bogdan Licu: SIIJ nu va mai retrage niciun apel în dosare penale; în cazul Ghiţă era justificat

Bogdan Licu: SIIJ nu va mai retrage niciun apel în dosare penale; în cazul Ghiţă era justificat

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, luni, după discuţiile de la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, că SIIJ nu va mai retrage apelurile declarate deja în dosarele care vizează magistraţi şi că retragerea apelului din dosarul Ghiţă ar fi fost justificată.

Bogdan Licu a stat de vorbă peste două ore cu procurorii de la SIIJ, iar la finalul discuţiilor a anunţat că Secţia nu va mai retrage apelurile deja declarate în dosarele soluţionate în primă instanţă şi în care sunt şi magistraţi.

Licu a spus că a discutat despre apelurile retrase deja sub mandatul procurorului Gheorghe Stan, fostul şef al Secţiei, în prezent judecător la CCR, şi a spus că în cazul apelului retras din dosarul lui Sebastian Ghiţă decizia ar fi fost justificată.

"Dintre cele trei apeluri retrase, (...) în cauza în care erau cercetaţi cei doi procurori, Liviu Tudose şi Mihăilă Aurelian, am constatat că la baza retragerii acelui apel a stat ancheta care are loc în prezent faţă de procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu şi care sunt sub control judiciar. Un lucru important, pe care nu ştiu dacă îl ştiţi, e acela că în acel dosar, înainte de trimiterea în judecată de către DNA, au fost audiaţi cinci procurori cu funcţii de conducere care şi-au exprimat opinia în scris, respectiv că acolo nu sunt fapte penale şi că dosarul nu trebuie trimis la instanţă. Despre celelalte două apeluri retrase nu am avut cu cine să discut, pentru că Gheorghe Stan nu mai este aici", a explicat procurorul general interimar. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria