Bolivienii resping prin referendum al patrulea mandat pentru președintele Morales (TV)

Bolivienii resping prin referendum al patrulea mandat pentru președintele Morales (TV)

Bolivia a refuzat duminică prin referendum, cu 52,3% din voturi contra și 47,7% pentru, să îi permită președintelui Evo Morales să candideze pentru al patrulea mandat în perspectiva menținerii la putere până în 2025, potrivit rezultatelor neoficiale anunțate la televiziune, scrie AFP.

Dacă estimările Ipsos, anunțate de postul de televiziune privat ATB, se confirmă, va fi vorba despre prima înfrângere politică a președintelui socialist bolivian, la putere din 2006, care a prezis că va câștiga cu 70% din voturi.

Evo Morales, în vârstă de 56 de ani, campion autoproclamat al socialismului din secolul 21, este bănuit că a uzat de influența sa în favoarea fostei sale concubine, Gabriela Zapata. La 28 de ani, această directoare a companiei chineze CAMC a semnat contracte pentru guvern în valoare de 576 de milioane de dolari. Mai multe anchete sunt în curs de desfășurare.

Șeful statului a negat orice trafic de influență și a declarat că este vorba despre un scandal instrumentat de ambasada Statelor Unite pentru a-i dăuna la referendum.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...

5 Foarte interesante amănunte!