Bolojan, omul-cheie al alegerilor din PNL?/Ce spune „președintele nedorit” despre Cîțu și Orban

Bolojan, omul-cheie al alegerilor din PNL?/Ce spune „președintele nedorit” despre Cîțu și Orban

Liderul organizației județene Bihor, Ilie Bolojan, a declarat vineri seară că nu a luat încă o decizie în ceea ce privește pe cine va susține la congres pentru funcția de președinte al partidului, dar a spus că ambii competitori au avantaje – Orban fiind mai experimentat, mai cunoscut în partid și un bun negociator, iar Cîțu mai tânăr, finanțist și premier.

”Dacă aș fi participat la o lansare sau alta (a celor două candidaturi – n. red.), mi-aș fi desconsiderat colegii. Eu sunt și președintele organizației județene, nu m-ar mai fi respectat colegii”, a declarat Bolojan într-o emisiune la Digi24.

El a precizat că organizația pe care o conduce va lua o decizie cel mai probabil în a doua jumătate a lunii iulie, după consultarea membrilor.

El a mai spus că un criteriu care va sta la baza deciziei PNL Bihor va fi, dincolo de persoanele care candidează, programul acestora și echipa ”care garantează că acel program să devină realitate.

”Orban are o experiență mai mare pentru că este activ politic de mulți ani, îl cunosc colegii, are o experiență mai mare în administrație, a dovedit o capacitate de negociere destul de bună, nu doar în interiorul partidului, ci și în Parlament. Votul de cădere a Guvernului Dăncilă a fost rezultatul unei astfel de negocieri. Cîțu are alte avantaje: e din altă generație, e finanșist într-o perioadă în care e nevoie de oameni care stăpânesc mecanismele financiare și are poziția de premier, care este o poziție importantă, de jucător, din care poate demonstra ce vrea să facă”, a explicat Bolojan.

Întrebat dacă ar ști cu cine să voteze dintre Orban și Cîțu dacă votul pentru șefia PNL ar avea loc azi, Bolojan a spus că nu.

”Azi nu aș exprima un vot în condițiile actuale. Având o experiență de peste 25 de ani în politică, am văzut multe lucruri. E nevoie de un program și de o capacitate de a pune în practică acest program”, a explicat el.

Chestionat în continuare dacă cel care pierde cursa internă din partid ar trebui să își piardă și funcția deținută în stat, respectiv cea de premier sau de președinte al Camerei Deputaților, Bolojan a răspuns afirmativ.

”Pentru a putea da rezultate într-o funcție de management, ai nevoie de autoritate. În momentul în care autoritatea îți este știrbită, chiar dacă ai vrea să exerciți acea funcție cu randament maxim, nu mai poți. Când o funcție depinde de partid și partidul din care faci parte nu îți dă votul de încredere, autoritatea îți este serios afectată. Dacă nici ai tăi nu te susțin, e greu să îți exerciți autoritatea asupra altora”, a precizat Bolojan.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”