Boloș: PNL luptă să protejeze oamenii, mediul de afaceri. Să nu facem din sistemul fiscal un dușman al investițiilor

Boloș: PNL luptă să protejeze oamenii, mediul de afaceri. Să nu facem din sistemul fiscal un dușman al investițiilor

Ministrul Finanțelor susține că PNL luptă să protejeze oamenii, mediul de afaceri și investițiilor. Marcel Boloș a precizat că sistemul fiscal nu trebuie să fie „un dușman al investițiilor private”, potrivit Agerpres.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor FOTO: Inquam Photos

Marcel Boloș a afirmat, la finalul ședinței conducerii PNL, că la Bruxelles s-a prezentat planul de măsuri fiscal bugetare, așa cum a fost agreat la nivelul Coaliției, precizând că specialiștii de la Comisia Europeană au punctat că potrivit jalonului 207, România trebuie să adopte „o lege privind Codul Fiscal care să asigure o creștere economică sustenabilă”.

Chestionat care va fi deficitul bugetar până la finalul anului 2023, ministrul a explicat că există șanse ca acesta să fie sub 5%.

"Acum să ne uităm ce s-a întâmplat de trei luni: 2,34% în luna iunie, 2,44% în luna iulie şi o să închidem luna august estimat deocamdată la 2,7%. Dacă păstrăm actualul ritm de deficit bugetar pe care l-am avut în aceste luni, ne iese sub 5%", a precizat Marcel Boloș, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanțelor a subliniat că „PNL  luptă pentru a proteja oamenii şi mediul de afaceri şi să apere investiţiile” și a punctat că nu trebuie să facem „din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private".

Ce spune despre măsurile fiscal - bugetare

Marcel Boloș susține că este prematur de precizat forma finală a măsurilor fiscal - bugetare.

„Deocamdată, având în vedere că avem doar o prezentare în primă etapă a planului de măsuri fiscale şi discutat cu Comisia Europeană, având în vedere că noi derulăm în continuare discuţiile tehnice pentru impactul bugetar al măsurilor, e prematur să spunem care va fi forma finală a planului de măsuri fiscal-bugetare", a explicat ministrul.

Întrebat când își va asuma Guvernul răspunderea pe pachetul de măsuri, ministrul Boloș a subliniat că acest aspect urmează să fie stabilit în Coaliție.

În ceea ce privește rectificarea bugetară va fi făcută „după ce măsurile fiscal bugetare și după ce reducerea de cheltuieli şi măsurile de combatere a evaziunii fiscale vor fi aprobate".

„E posibil să avem rectificarea bugetară atunci când se consolidează deficitul bugetar şi avem o zonă de stabilitate. Deocamdată, aţi văzut că facem cu greu faţă la menţinerea deficitului. Este extrem de important să stabilizăm deficitul bugetar şi să arătăm comisiei că prin măsurile pe care le adoptăm intrăm în proces de consolidare bugetară", a precizat ministrul PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ura nu i s-a domolit și setea de răzbunare o frige necontenit” / Culise din triunghiul Halep-Mouratoglou-Serena

2 „Pentru cei care cred că umblă câinii cu roxadustat în coadă” / Fostul nutriționist al lui Gică Hagi demontează teoriile Simonei Halep

3 Prietena „oxicomană” a lui Vlad Pascu a povestit cu lux de amănunte la DIICOT cum arătau petrecerile cu droguri de acasă de la acesta: cannabis, cocai…

4 Experimentul suprem / o femeie a consumat fix aceleași suplimente pe care le-a luat Halep

5 VIDEO Răsturnare de situație în cazul jurnalistei din Spania pipăite în direct de un român: scena ar fi fost aranjată