Bolton nu crede că Putin nu ştia despre amestecul Rusiei în alegeri; Trump ar putea cere extrădarea agenţilor inculpaţi

John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al preşedintelui american Donald Trump, a declarat că îi este "greu să creadă" că preşedintele rus Vladimir Putin nu a ştiut nimic despre amestecul rus în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, informează EFE.

"Este greu de crezut. Unul dintre obiectivele acestui summit este ca preşedintele (Trump) să-l poată privi în ochi pe preşedintele Putin şi să-l întrebe despre acest lucru", a declarat duminică Bolton în emisiunea This Week a postului american ABC.

Bolton a făcut aceste declaraţii cu o zi înainte ca Trump şi Putin să aibă prima lor întâlnire bilaterală, programată pentru luni la Helsinki. El a explicat că, în urmă cu câteva săptămâni, când pregătea întrevederea dintre cei doi lideri, a vorbit despre amestecul Rusiei cu însuşi preşedintele Putin, care "a spus răspicat că statul rus nu a fost implicat". Totuşi, Bolton a apreciat că "rămâne de văzut ce zice" Putin după ce un mare juriu federal din SUA a inculpat vineri 12 agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei pentru piratarea calculatoarelor Partidului Democrat american înaintea scrutinului prezidenţial din SUA din noiembrie 2016.

Întrebat dacă această decizie a justiţiei vine într-un moment prost pentru Trump, înainte de întâlnirea cu Putin, Bolton a apreciat că decizia "consolidează poziţia (lui Trump) în negocieri şi demonstrează că justiţia americană este conştientă de eforturile ruse de a se amesteca în alegeri". "Cred că preşedintele (Trump) poate pune pe masă acest subiect şi să spună: acesta este un subiect serios", a adăugat el.

Într-un interviu acordat din Scoţia şi înregistrat sâmbătă de CBS Evening News, preşedintele Trump a lăsat să se înţeleagă că i-ar putea cere omologului său rus extrădarea celor 12 agenţi ruşi inculpaţi. Deşi Trump nu a spus cu subiect şi predicat că îi va cere acest lucru lui Putin, el a menţionat totuşi că "i s-ar putea" face această solicitare lui Putin, potrivit AFP.

Întrebat în legătură cu o posibilă solicitare de extrădare, Trump a răspuns: "Nu m-am gândit la asta". După care a continuat: "Dar cu siguranţă că voi pune întrebări pe acest subiect, dar încă o dată, aceste lucruri s-au petrecut în timpul preşedinţiei (lui Barack) Obama". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

2 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

5 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou