BOMBĂ! Dosar pe numele lui Toader? Unul dintre documentele publicate și folosite are caracter secret!

BOMBĂ! Dosar pe numele lui Toader? Unul dintre documentele publicate și folosite are caracter secret!

Dosar pe numele lui Toader? Unul dintre documentele publicate și folosite are caracter secret! Astfel, ministrul Tudorel Toader ar putea fi acuzat că a încălcat articolul 304 al Codului Penal, putând fi acuzat de săvârsirea infracţiunii de „Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Unul dintre documentele publicate de Ministerul Justitiei vineri, dupa interventia de joi seara a ministrului Toader are caracter secret si nu trebuia facut public, potrivit Digi 24. Este vorba de Anexa 6: Raport Inspectia Judiciara, postata pe site-ul oficial al MJ, impreuna cu raportul prin care Toader justifica solicitarea de revocare a Laurei Codruta Kovesi.

Potrivit sursei citate, informatiile din documentul datat 9 ianuarie 2018 nu sunt destinate publicitatii pentru ca pe rol exista o cercetare disciplinara si Consiliul Superior a Magistraturii nu s-a pronuntat in acest caz.

Digi 24 transmite ca a primit si o confirmare neoficiala de la Inspectia Judiciara ca raportul nu ar trebui sa fie in spatiul public.

Si surse judiciare citate de Adevarul.ro susţin că acel document este unul secret pentru că speţa nu a fost finalizată, fiind încă pe masa de lucru a Inspecţiei Judiciare. Şi, conform legii, în acest stadiu, documentele Inspecţiei Judiciare sunt confidenţiale. Astfel, ministrul Tudorel Toader ar putea fi acuzat că a încălcat articolul 304 al Codului Penal, putând fi acuzat de săvârsirea infracţiunii de “Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Documentul publicat de T.Toader:

Iată ce spune Toader, la Antena 3, bineînțeles:

 ”Într-o conferință de presă cineva a folosit părți din raport. Acesta este deja public pe o revistă electronică de profil juridic. Apoi, legal, raportul are caracter confidențial și nu secret, atât timp cât este în lucru, cât nu s-a pus rezoluția și raportul nu este trimis la CSM. Raportul este finalizat, are rezoluție, trimis, nu intră sub caracter confidențial, darămite sub cel secret. Înainte de a-l face public am consultat specialiști în păstrarea datelor clasificate, spunându-mi-se că nu este nicio problemă. Cineva din presă îmi spunea că a luat legătura cu Inspecția Judiciară și a primit același răspuns, în sensul că nu este nicio problemă în a fi folosit public” a spus Tudorel Toader la Antena 3.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...