BOMBĂ! Jegul DEMISIONEAZĂ luni!

BOMBĂ! Jegul DEMISIONEAZĂ luni!

Jegul a anuntat ca demisioneaza din Senatul Romaniei, dupa ce vineri presedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri demisia acestuia. El scrie pe Facebook, dupa ce dimineata a depus la Senat o cerere de reluare a votului pe solicitarea DNA de urmarire penala, ca a inteles ca sunt "opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului" si ca doreste adevarul despre acel incident, "la fel ca si familia Gigina".

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca și familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare.”, a scris Jegul pe Facebook.

Dupa ce Oprea isi pierde de calitatea de senator, in calitatea sa de fost ministru, trebuie ca o eventuala noua solicitare de ridicare a imunitatii sa fie trimisa de DNA catre presedintele Romaniei.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca demisia lui Oprea ar fi o solutie pentru detensionarea situatiei.

"Situatia in care s-a ajuns acum, a domnului Oprea, nu poate fi usor detensionata. Nu stiu daca procedural se poate relua votul in Senat, dar exista posibilitatea ca persoana vizata sa demisioneze ca sa detensioneze situatia", a declarat Iohannis.

Anuntul lui Oprea vine inainte de protestul programat pentru ora 18.00 in Piata Universitatii. Joi seara, circa 4000 de persoane au protestat in fata Senatului fata de votul dat de senatori pe 19 septembrie, cand cererea DNA a fost respinsa.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina