„Bomba cu ceas“ din sudul Londrei. Lichidul negru, lipicios care se scurge din tavanul apartamentelor: „Se va prăbuși clădirea“

„Bomba cu ceas“ din sudul Londrei. Lichidul negru, lipicios care se scurge din tavanul apartamentelor: „Se va prăbuși clădirea“

Locuitorii din sudul Londrei trăiesc un adevărat coșmar. Din tavanul apartamentelor se scurge un lichid negru, lipicios, care aproape că le-a distrus toate bunurile. Mai grav este faptul că acest lucru afectează serios sănătatea oamenilor.

Blocul groazei se află în sudul Londrei FOTO My London News

În cartierul londonez Brixton, în Iveagh House, locatarii sunt pur și simplu exasperați de mucegaiul din case, anunță Ș tirile ProTV.

Apartamentele din această zonă au fost construite la începutul anilor 1950 și au fost ăncadrate la acea vreme drept „semiluxoase”.

Cu toate acestea, în prezent, locatarii trîiesc în condiții inimaginabile. Oamenii sunt nevoiți să lipească saci de gunoi pe tavan pentru a împiedica mucegaiul negru să se scurgă în toată casa.

„Mi-a distrus jaluzelele și canapeaua”

După zeci de plângeri cu privire la condițiile de viață, unii dintre rezidenți au fost mutați în cele din urmă în alte apartamente din clădire, până la remedierea problemelor. Mulți reclamă însă că și apartamentele în care au fost mutați au aceeași problemă cu umezeala.

Sunt fisuri clare pe tavan și de fiecare dată când plouă, plouă în casa mea. Mucegaiul s-a scurs în casă și creează o substanță neagră asemănătoare unui lipici. Se poate vedea cum se scurge pe podea. Am pus saci ca să rețină lipiciul. Chiar și cuptorul cu microunde are mucegai înăuntru. Mi-a distrus jaluzelele și canapeaua. A trebuit să scap de aragaz. Patul meu a costat aproape 2.000 de lire sterline și pe el curge mucegai. Este un noroi negru pe un perete și pe jumătate din tavan. Nici măcar nu pot să mănânc aici. Așteptăm ca și cum ar fi o bombă cu ceas. Suntem îngrijorați că se va prăbuși clădirea", a spus Ashley Lloyd, în vârstă de 36 de ani, pentru MyLondon .

Bărbatul se plânge că toată mobila din apartament a fost distrusă de mucegai. Blocul în care locuiește este amplasat pe Loughborough Road.

Un purtător de cuvînt de la Asociația de locuințe a spus în ultimii ani a observat o creștere a numărului de reparații raportate la Iveagh House, inclusiv cazuri de umezeală și mucegai. „Din acest motiv, ne aflăm în șantier cu un program de lucrări de 12 milioane de lire sterline pentru a îmbunătăți Iveagh House. Lucrările în curs de desfășurare în lunile următoare vor îmbunătăți locuințele rezidenților și vor face din clădire un loc mai bun și mai sigur pentru a trăi. Ne cerem scuze pentru condițiile în care se află unii rezidenți și ne cerem scuze pentru orice inconvenient pe durata lucrărilor”, a spus acesta, conform sursei citate.

De asemenea, mulți rezidenți se plâng că nu au în prezent încălzire.

„Ca parte a acestei lucrări, am dezafectat un sistem de încălzire învechit și din ce în ce mai puțin fiabil, care risca să cedeze în lunile de iarnă. Suntem în curs de instalare a noului sistem, care funcționează acum în zonele comune și în unele apartamente”, a precizat acelați purtător de cuvânt.

Pe perioada lucrărilor, rezidenții au primit încălzitoare temporare. De asemenea, locuințele sunt conectate la rețeaua locală de termoficare, ceea ce le oferă oamenilor acces la o sursă fiabilă și eficientă de căldură.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat