BOMBA dimineții! Contract DUBIOS cu o firmă din Israel pentru Armata Română! Amănunte care dau de gândit...

BOMBA dimineții! Contract DUBIOS cu o firmă din Israel pentru Armata Română! Amănunte care dau de gândit...

Firma israeliană Rafael Advanced Defense Systems a semnat joi, la Bucureşti, un acord de cooperare cu Romaero care va permite în premieră exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier), anunţă presa din Israel, preluată de Agerpres. Informaţia a fost făcută publică de compania israeliană, în timp ce partea română nu a comunicat evenimentul până la ora redactării acestei ştiri, dezvăluie  G4Media.ro .

Nu e clar nici dacă acest acord se înscrie în vreuna dintre marile linii de înzestrare a Armatei române, dat fiind că sistemul de interceptare a rachetelor cu rază scurtă este special creat pentru situaţia particulară a Israelului, în timp ce România nu are provocări similare în proximitate.

Reamintim că în ultimele luni au avut loc contacte susţinute între guvern, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi oficiali israelieni. Totuşi, după niciuna dintre aceste întâlniri nu a fost comunicată intenţia României de a cumpăra acest tip de armament din Israel.

Acordul, a cărui valoare nu a fost precizată, prevede şi dezvoltarea unei versiuni navale a sistemului Iron Dome de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune, a sistemului de telecomandă pentru armament Samson şi a rachetelor tactice Spike, scrie publicaţia online Times of Israel, citând o declaraţie a companiei israeliene.

Sistemul Iron Dome permite interceptarea rachetelor trase asupra teritoriului israelian din teritoriile învecinate.

Romaero este o companie cu capital majoritar de stat, condusă de Remus Vulpescu.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…