BOMBĂ în Guvern! Ministrul interimar al Transporturilor, RIDICAT de procurori!

BOMBĂ în Guvern! Ministrul interimar al Transporturilor, RIDICAT de procurori!

BOMBĂ în Guvern! Ministrul interimar al Transporturilor, RIDICAT de procurori! Dragoş Titea, delegat să conducă ministerul, este audiat în dosarul ROMATSA. Procurorii au descins marți la ROMATSA, regia de stat care coordonează traficul aerian. Într-un comunicat oficial, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) confirmă că “polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București”. Șase persoane au fost duse la audieri, printre care și Dragoș Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Procurorii și polițiștii SIAS au descins, astăzi, la Romatsa. Potrivit unor surse  G4Media.ro , procurorii au cerut documente referitare la contractele de consultanță juridică încheiate de Regia de control a traficului aerian în perioada 2013-2017. Ar fi vorba despre un contract din 2017 pentru asistență juridică într-un proces cu ANAF. Procurorii au cerut documente și în legătură cu un concurs pentru ocuparea unui post de consilier juridic în cadrul ROMATSA.

Departamentul juridic al Romatsa a fost condus în perioada 2013-2017 pentru o bună bucată de timp de către actualul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea (potrivit CV-ului), omul căruia Rovana Plumb i-a cedat atribuțiile de ministru interimar al Trasporturilor. Acesta a declarat pentru G4Media.ro că ar fi vorba despre o anchetă deschisă de procurori în urma unui raport întocmit de Corpul de Control al primului-ministru.

“De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Potrivit surselor G4Media.ro , printre cei 6 s-ar afla:

– Dragoș Titea, fost director juridic al ROMATSA, actual secretar de stat în MT
– Valentin Cimpuieru, director tehnic dezvoltare, fost director general al ROMATSA
– Andrei Surugiu, consilier juridic, fost Director Juridic interimar
– Constantina Vigu consilier juridic actual Director juridic interimar
– Laura Rusescu, consilier juridic

– Berta Feroiu consilier juridic

Comunicatul oficial al Inspectoratului General al Poliției:

Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică.

De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina