BOMBA nopții! SRI l-a avertizat pe Băsescu să n-o numească pe Bica la șefia DIICOT! Voi credeți că e întâmplare fuga Lenuței în Costa Rica?

BOMBA nopții! SRI l-a avertizat pe Băsescu să n-o numească pe Bica la șefia DIICOT! Voi credeți că e întâmplare fuga Lenuței în Costa Rica?

SRI l-a avertizat pe Băsescu să n-o numească pe Bica la șefia DIICOT! Voi credeți că e întâmplare fuga Lenuței în Costa Rica? Fostul şef al SRI, George Maior, a confirmat faptul că SRI l-a informat pe preşedintele de la acea vreme, Traian Băsescu, cu privire la motivele pentru care Alina Bica trebuia refuzată în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Maior spune că în cazul Alinei Bica existau nişte informaţii la nivelul serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, domnul Traian Băsescu, cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca nominalizare la DIICOT.

În septembrie 2015, fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop, au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al omului de afaceri Horia Simu, acuzat de dare de mită.

„La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a opt luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor primiţi, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi ar fi făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-al său, pentru a fi pronunţată o soluţie de clasare în dosarul în care Horia Simu era urmărit penal.

Alina Bica, condamnată la 4 ani și jumătate, este fugită în Costa Rica. Unde trăiește într-un complex de lux. Prietena ei, Elena Udrea, a fugit tot în Costa Rica. Și vrea să-și cumpere casă. Se cam leagă lucrurile, nu? Vă mai aduceți aminte de episodul Paris? Cât era de disperat Băsescu? Cine l-o fi convins s-o numească pe Bica la DIICOT? Și în ce scop?

Mai băgați în ecuație și vizitele Alinei Bica la domiciliul lui Liviu Dragnea și-o să aveți amestecul de căcat perfect al politicii din România.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro