BOMBA serii! PSD a PIERDUT alegerile la Deva! A câștigat PNL. Ca la Târgu-Jiu!

BOMBA serii! PSD a PIERDUT alegerile la Deva! A câștigat PNL. Ca la Târgu-Jiu!

PSD a PIERDUT alegerile la Deva! Conform primelor date centralizate în această seară, la o oră după închiderea secţiilor de votare, Florin Oancea (PNL) se afla în fruntea clasamentului, cu un avans destul de consistent faţă de candidatul PSD, Petru Mărginean. După numărarea voturilor din 30 de secţii, Florin Oancea avea 6181 de voturi, urmat de Petru Mărginean cu 3591, locul trei fiind ocupat de independentul Marius Blendea cu 1914 voturi, scrie  Glasul Hunedoarei.  

UPDATE/Rezultatele numărării parțiale a voturilor îl confirmă pe Florin Oancea ca noul primar al Devei. Potrivit numărătorilor paralele a PNL, până acum, din cele 32 de secții de votare numărate – din totalul de 46, Florin Oancea este pe locul 1 cu 7020 de voturi. Pe locul doi s-a clasat Petru Mărginean (PSD) cu 4038 voturi, iar pe locul 3 medicul Marius Blendea (indepemdent), cu 2158 de voturi.

De menționat că este a doua reședință de județ pierdută de social-democrați în fața PNL - la alegerile locale parțiale din iunie PSD a pierdut fief-ul de la Târgu-Jiu (Gorj).

Conform numărătorii efectuate de PNL, după contabilizarea rezultatelor din jumătate dintre secţiile de votare ale municipiului, Florin Oancea conducea detaşat. Mai mult, o singură secţie dintre primele 20 contabilizate a fost „câştigată” de un alt candidat. Este vorba despre Secţia nr. 2 din centrul oraşului, unde cele mai multe voturi le-a adunat candidatul independent Marius Blendea. În niciuna dintre aceste prime 20 de secţii, candidatul PSD, Petru Mărginean, nu a reuşit să ocupe primul loc.

„Le mulţumesc tuturor devenilor care au fost prezenţi la vot. Le mulţumesc tuturor devenilor care m-au susţinut, celor care au avut încredere în mine. Promit că, începând de mâine, voi fi primarul tuturor devenilor”, declara, aseară, la ora 22.00, Florin Oancea, aflat încă sub tensiunea numărării rezultatelor din fiecare secţie.

La ora 22.12, liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor se abţinea să facă vreo declaraţie:

„Nu am intrat în biroul în care se centralizează datele. Nu vreau să-i deranjez pe colegii care fac numărătoarea. O să mai dureze cel puţin o oră . Mai bine să aşteptăm rezultatul final şi discutăm după aceea”, s-a rezumat să spună Laurenţiu Nistor.

Municipiul a rămas fără primar după ce în luna aprilie Mircia Muntean a fost trimis în închisoare. Devenii au avut de ales între cei nouă candidaţi.

În cursă au fost înscriși nouă candidaţi înscrişi în cursa electorală: Vasile Blendea (independent), Velu Căluşer (independent), Eduard Cristoi (Independent), Petru Mărginean (PSD), Florin Oancea (PNL), Ovidiu Popa (ALDE), Lucian Davidoni (USR), Vasile Iovan (PMP) şi Ioan Brânduşe (PSR).

Alegeri locale parţiale au avut loc în alte 15 localităţi din ţară: comunele Bocsig - judeţul Arad, Nicşeni - judeţul Botoşani, Călăraşi - judeţul Cluj, Pantelimon şi Bărăganu - judeţul Constanţa, Teleşti - judeţul Gorj, Balş - judeţul Iaşi, Bîrghiş – judeţul Sibiu, Drăgoieşti - judeţul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - judeţul Teleorman, Checea - judeţul Timiş,  Oşeşti - judeţul Vaslui şi Vlădeşti - judeţul Vâlcea. Totodată, vor fi organizate alegeri parţiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judeţul Constanţa.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina