BOMBA zilei! Dezvăluiri ȘOCANTE ale unei procuroare despre ce i-au cerut ȘEFII de la Inspecția Judiciară să facă la DNA!

BOMBA zilei! Dezvăluiri ȘOCANTE ale unei procuroare despre ce i-au cerut ȘEFII de la Inspecția Judiciară să facă la DNA!

Acuzații la Inspecția Judiciară: Control abuziv la DNA!

Acuzaţii grave la Inspecţia Judiciară. O procuroare care a fost trimisă să facă un control la DNA spune că şefii săi şi-au depăşit atribuţiile şi că i-au cerut să facă lucruri în afara legii, dezvăluie Digi24.

Magistratul se referă la solicitarea unor informaţii din dosarele DNA. Reclamaţia a fost depusă la CSM.

UPDATE/Inspectorul Elena Radulescu sustine, intr-o nota de 12 pagini transmisa CSM, ca dispozitiile date sunt “de natura de a crea conditii pentru scurgeri de informatii in cauza aflate in proceduri speciale”.

Inspectorul sustine ca Adrian Romanescu Pampu, directoarea Directiei de I.J. pentru procurori, i-a cerut sa verifice “dosarele in materialitatea lor”, desi anterior controlului s-a stabilit ca se vor verifica doar modalitatile de lucru si motivele nesolutionarii, fiind exclus de la analiza obiectul cauzei. Potrivit surselor HotNews.ro, controlul realizat de o echipa de sase inspectori s-a incheiat, fiind pozitiv pentru DNA. Controlul Inspectiei Judiciare a inceput la jumatatea lunii iulie si a fost cerut de ministrul justitiei, Tudorel Toader.

Inspectorul care a făcut această notă către Consiliul Superior al Magistraturii spune că a condus grupul de cinci procurori-inspectori trimiși în această vară la DNA să facă un control privind managementul instituției. Controlul fusese solicitat de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Magistratul a explicat că a împărțit între membrii grupului de procurori sarcinile cu privire la ce ar fi trebuit controlat și cine ar fi trebuit să verifice fiecare compartiment din DNA. Totuși, procuroarea arată că două dintre colegele sale ar fi avut o atitudine necuviincioasă și în afara cadrului legal față de anumiți procurori din DNA.

Aceștia ar fi fost chestionați nu numai în legătură cu modul în care își desfășoară anchetele, ci și în legătură cu chestiuni legate de fondul dosarelor aflate în lucru.

Magistratul care semnează raportul mai arată că au existat și situații în care conducerea Inspecției Judiciare ar fi dat directive ca acest control să fie direcționat către o anumită concluzie.

Plângerea urmează să fie analizată de mebrii CSM.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

5 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…