BOMBA zilei! DIICOT face percheziții la Jandarmeria Română! Șeful de la Logistică ar fi vizat într-o anchetă de cămătărie şi şantaj

BOMBA zilei! DIICOT face percheziții la Jandarmeria Română! Șeful de la Logistică ar fi vizat într-o anchetă de cămătărie şi şantaj

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism fac la această oră percheziţii la o unitate logistică a Jandarmeriei Române, scrie News.ro.

Potrivit unor surse judiciare, procurori ai structurii centrale a DIICOT, cu sprijinul poliţiştilor, au început, joi dimineaţă, percheziţii la o unitate logistică aparţinând Jandarmeriei Române, din Capitală. În cadrul acestei acţiuni, anchetatorii ridică mai multe documente de la unitatea respectivă, mai spun sursele citate. 

Surse: şeful de la Logistică ar fi vizat într-o anchetă de cămătărie şi şantaj

Comunicatul DIICOT:

La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 locații la sediul unei instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.

   În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile şi de asemenea şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

   Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș” şi al M.A.I.

   Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...