BOMBA zilei! Louis Freeh, fostul director FBI care îl apără acum pe Puiu Popoviciu, a fost angajat în trecut și de Beny Steinmetz, șeful Filierei Evreiești

BOMBA zilei! Louis Freeh, fostul director FBI care îl apără acum pe Puiu Popoviciu, a fost angajat în trecut și de Beny Steinmetz, șeful Filierei Evreiești

Bomba zilei! Louis Freeh, fostul director FBI ce a devenit recent avocatul lui Puiu Popoviciu, a fost angajat in trecut si de miliardarul Beny Steinmetz, retinut luni in Israel pentru acuzatii privind afacerile sale din Romania, dezvăluie HotNews.ro.

Publicatia The Intercept scria in ianuarie 2015 ca firma lui Freeh a ajutat la coordonarea apararii miliardarului israelian Beny Steinmetz, investigat pe trei continente pentru mitele platite pentru a obtine actiuni la o companie miniera din Guinea.

Publicatia Bloomberg a scris si ea ca Steinmetz a angajat o echipa de avocati “de vis", printre care firma lui Freeh si firma de avocatura a fostului senator Joe Lieberman.

Potrivit surselor The Intercept, rolul firmei lui Freeh era sa sa realizeze o investigatie interna in interiorul companiei BSGR, controlata de Steinmetz, pentru a vedea daca daca Steimetz a stiut de mitele platite.

O informatie similara a fost publicata si de Economist in decembrie 2014.

Puiu Popoviciu l-a angajat ca avocat pe fostul director FBI Louis Freeh, care afirma, saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca este "profund dezamagit" de decizia Inaltei Curti din Romania de a-l condamna pe omul de afaceri la 7 ani de inchisoare, o sentinta care "nu este sustinuta nici de fapte nici de lege".

Arestarea lui Beny Steinmetz in Israel are legatura cu faptul ca este acuzat de spalare de bani in Romania, a declarat un anchetator in fata instantei, potrivit unui articol de marti al ziarului israelian Haaretz.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede