BOMBA zilei! Predoiu apără un traficant de arme turc acuzat de americani! Amănunte INCENDIARE!

BOMBA zilei! Predoiu apără un traficant de arme turc acuzat de americani! Amănunte INCENDIARE!

Un om de afaceri turc căutat de Statele Unite în urma acuzațiilor că a vândut echipament armatei iraniene, încălcând sancțiunile, a cerut joi unui tribunal român să-l elibereze din arest, dezvăluie  Washington Post .

Omul de afaceri, Tavan Resit, deține o companie din Turcia, Ramor Group, despre care Departamentul de Trezorerie din S.U.A. susține că a furnizat echipamentul energetic marin pentru marina iraniană.

A fost arestat pe 8 iunie în România, unde a călătorit pentru a se întâlni cu oficialii din S.U.A.

Avocatul său, Cătălin Predoiu, fost ministru al justiției, a declarat că a mers în România pentru a nega americanilor orice nelegiuire.

Predoiu a cerut unei instanțe să-l transfere în arest la domiciliu din cauza sănătății. El a mai spus că oficialii români nu aveau o copie a mandatului de arestare din S.U.A., așa cum este necesar în cazurile de extrădare. El a afirmat că clientul său nu a încălcat legile românești sau turcești.

Resit a declarat că cazul se referă la două motoare de iahturi pe care le-a vândut iranienilor care pot fi folosite în scopuri militare.

Un alt avocat, Mihai Mareș, a declarat că un ofițer de conformitate din SUA a aprobat în februarie echipamentul pe care compania Resit intenționa să îl exporte.

La 18 iulie, Departamentul de Trezorerie al SUA l-a pus Resit pe o listă de persoane și grupuri care ar fi ajutat armata Iranului sau Garda Revoluționară de elită.

Curtea română va decide ulterior joi sau vineri dacă îl va elibera din arest. O audiere privind posibila extrădare a fost stabilită pentru 21 septembrie.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...