BOMBA zilei! Ședința de Guvern s-a AMÂNAT! Aviz negativ de la CES pentru modificările la Codul fiscal. Sindicatele și patronatele au votat cot la cot ÎMPOTRIVĂ!

BOMBA zilei! Ședința de Guvern s-a AMÂNAT! Aviz negativ de la CES pentru modificările la Codul fiscal. Sindicatele și patronatele au votat cot la cot ÎMPOTRIVĂ!

Ședința de Guvern s-a AMÂNAT! Premierul României, Mihai Tudose, amână ședința de Guvern, pentru ziua de luni. Decizia a fost luată din lipsă de avize. Sindicatele și patronatele resping modificărilor propuse de Guvern la Codul Fiscal! Consiliul Economic şi Social, din care fac parte sindicatele, patronatele şi societatea civilă a dat aviz negativ modificărilor propuse de Guvern privind Codul Fiscal. Votul a fost unul covârşitor, a declarat pentru Antena 3 unul dintre membrii Consiliului, Dumitru Coarnă. Chiar şi aşa, avizul CES este doar unul consultativ. 

 ”Aviz negativ cu vot masiv în cele trei părți. C.E.S are 45 de membrii: 15 de la Sindicate, 15 de la Patronate și 15 din Societatea Civilă. Votul acesta contează chiar dacă este consultativ”, a declarat Dumitru Coarnă.

Consiliul Economic și Social, organism consultativ al Parlamentului și al Guvernului României, a avizat negativ proiectul Cabinetului Tudose de modificare a Codului fiscal, inclusiv propunerea de trecere a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat.

​Guvernul a decis amanarea sedintei extraordinare in care ar fi urmat sa fie aprobate masurile fiscal-bugetare care au revoltat mediul de afaceri si sindicatele si care au starnit critici dure din partea presedintelui Klaus Iohannis. Initial, sedinta extraordinara fusese programata pentru vineri, ora 14.00.

Presedintele Klaus Iohannis a tinut joi o declaratie publica in care a criticat extrem de dur “bulversarea fiscala” pe care o pregateste Coalitia PSD-ALDE si Guvernul, spund ca este "caraghios" ca aceasta "revolutie fiscala" aduce 3 lei in plus la salariul mediu. "De ce este nevoie de aceasta mega-topaiala fiscal-bugetara?", a intrebat presedintele. Seful statului a acuzat si ca investitiile publice au scazut “nepermis de mult” si ca, in ce priveste colectarea, aceasta a scazut la un minim istoric de 25%.

CNSLR - Fratia a decis inceperea procedurilor in vederea declansarii grevei generale in economia nationala, unul dintre motive fiind scaderea tuturor salariilor si pierderea de locuri de munca din cauza trecerii platii contributiilor sociale de la angajator la angajat.

De asemenea, angajatii de la Dacia anunta o greva marti, 7 noiembrie, pentru a protesta fata de trecerea contributiilor de la angajator la angajat, dar si pentru a cere urgentarea constructiei autostrazii Pitesti - Sibiu, anunta Digi 24.

Nici mediul de afaceri nu este de acord cu masurile pe care doreste Guvernul sa le adopte. Marile organizatii de business critica puternic mica revolutie fiscala anuntata recent de guvern, principalele aspecte vizate fiind trecerea contributiilor de la angajator la angajat si impozitul pe cifra de afaceri, acuzand, totodata, lipsa consultarii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani