"Bona ucigașă" din Rusia a declarat că a decapitat fetița pe care o avea în grijă la ordinul lui Allah

Bona arestată la Moscova în timp ce agita în plină stradă capul unei fetițe de patru ani a declarat că a decapitat copilul pe care îl avea în grijă 'la ordinul lui Allah', în timpul prezentării sale miercuri în fața unui judecător care a plasat-o în detenție provizorie, relatează AFP.

Gulcehra Bobokulova, rezidentă uzbekă de 38 de ani venită să muncească la Moscova, a fost arestată luni de poliția rusă în apropiere de o stație de metrou din nord-estul capitalei în timp ce mergea cu capul tăiat al unei fetițe și se proclama drept 'teroristă'.

"Allah mi-a ordonat să fac asta", a declarat bona jurnaliștilor la sosirea la audiere.

Judecătorul a dispus rapid plasarea sa în arest preventiv până la 29 aprilie, în urma unei solicitări a anchetatorilor.

Închisă într-o cușcă, conform practicilor din Rusia, Gulcehra Bobokulova vorbea incoerent, combinând doleanțele și discursul profetic, cu puțin timp înainte de începerea ședinței.

'Allah l-a trimis pe al doilea profet pentru a aduce vești de pace, vești bune tuturor', a spus ea.

'Mi-e foame, voi muri într-o săptămână, este sfârșitul lumii, mi-a fost interzis să mănânc. Bună ziua tuturor', a mai spus ea, salutând presa.

Justiția a deschis o anchetă pentru 'uciderea unui copil', în timp ce media ruse continuă să se întrebe cu privire la motivațiile celei pe care au denumit-o 'bona ucigașă', calificând-o fie 'dementă', fie 'teroristă'.

Bona fetiței născută în 2011 a așteptat ca părinții acesteia să părăsească apartamentul, apoi, dintr-un 'motiv necunoscut', a 'rănit copilul la gât și i-a tăiat capul de corp', după care s-a deplasat la metrou, potrivit anchetatorilor. Înainte de plecare, ea a incendiat apartamentul.

'Până în prezent, nu a fost stabilită (existența) unor presupuși complici sau persoane care ar fi împins-o să comită această crimă', au declarat anchetatorii.

Bona a fost supusă deja unui examen psihiatric. Nu este exclus ca ea să fi acționat 'sub influența unor substanțe psihotrope sau droguri', au mai spus aceștia, fără alte precizări.

Potrivit cotidianului popular Moskovski Komsomoleț, Bobokulova suferea de schizofrenie și nu reușea să-și găsească de lucru la ea în țară. 'Gulcehra este cunoscută la noi. O femeie stranie, să spunem așa. Există și o explicație: avea diagnosticul 'schizofrenie' și se afla de o lungă perioadă de timp în evidență la psihiatrie. Avea și o adeverință în acest sens', a declarat un localnic din satul unde trăiește familia femeii în Uzbeskistan.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

2 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

3 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

4 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios