Boris Becker va conduce tenisul masculin în cadrul Federației germane

Boris Becker va conduce tenisul masculin în cadrul Federației germane

Legendarul tenisman german Boris Becker (49 ani), confruntat cu mari dificultăți financiare, va fi numit la conducerea tenisului masculin în cadrul Federației germane de profil (DTB), urmând să supervizeze și echipa de Cupa Davis a țării sale, informează presa germană.

Triplul câștigător al turneului de la Wimbledon va primi, așadar, în cadrul federației, titlul de "Head of Tennis" pentru bărbați, conform informațiilor agenției sportive SID, filiala AFP.

Potrivit cotidianului german Bild, fostul număr unu mondial va conduce, de asemenea, echipa de Cupa Davis a Germaniei, fără să-l înlocuiască însă pe actualul căpitan Michael Kohlmann.

Dublu câștigător al "Salatierei de argint" cu echipa țării sale (1988 și 1989), Becker s-a mai ocupat de echipa germană de Cupa Davis între 1997 și 1999, în calitate de "team manager".

Această numire urmează să fie oficializată miercuri, în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc la Frankfurt, conform SID.

Chestionat pe această temă, vicepreședintele DTB, Dirk Hordoff, a confirmat că s-a ajuns la un acord în privința unei "colaborări" între Becker și federație, fără să precizeze însă natura acesteia. "Însă miercuri vor fi și alte surprize", a adăugat Hordoff.

Un alt anunț așteptat miercuri, adaugă SID, este promovarea actualului căpitan al echipei germane de Fed Cup, Barbara Rittner, care urmează să ocupe aceleași funcții ca și Becker în cadrul DTB, urmând să răspundă de coordonarea tenisului feminin.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?