Boris Johnson ar fi spus despre Macron că este „lingăul lui Putin” și un „ciudat”

Boris Johnson ar fi spus despre Macron că este „lingăul lui Putin” și un „ciudat”

Fostul șef de comunicare al premierului britanic a făcut dezvăluiri din timpul mandatului lui Boris Johnson.

Emmanuel Macron și Boris Johnson FOTO: Profimedia

Un Boris Johnson furios l-a descris cândva, în privat, pe Emmanuel Macron ca fiind "lingăul lui Putin" și a promis că "îi va da un pumn", a afirmat un consilier cheie al fostului premier britanic, scrie politico.eu.

Detaliind experiența sa din timpul haoticului mandat de premier al lui Johnson într-un nou podcast, fostul director de comunicare de la Downing Street, Guto Harri, a declarat că Johnson s-a lansat într-o tiradă despre Macron în lunile care au urmat invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, după ce președintele francez a criticat răspunsul Marii Britanii la criza ucraineană a refugiaților.

"La întâlnirea noastră de dimineață, cred că împreună cu o mică gașcă dintre noi, s-a lansat într-un atac violent la adresa lui Emmanuel Macron", a spus Harri. Johnson ar fi spus: "Este un cuvânt din patru litere care începe cu C, este un ciudat, este lingău al lui Putin"."

Potrivit lui Harri, Johnson s-ar fi referit apoi la dorința de a-i face rău lui Macron și ar fi folosit o insultă anti-franceză în acest sens.

Johnson a continuat: "Trebuie să mergem cu crampoanele în sus de data asta”, un termen de rugby care înseamnă, în esență, fără mănuși. ”Avem nevoie de o orgie de bătut broaște. Va trebui să-i dau un pumn în cap".

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a declarat că acesta nu a recunoscut relatarea lui Harri despre întâlnire și nu a jucat niciun rol în podcastul de dezvăluiri al fostului său oficial.

Johnson a avut o relație problematică cu Macron în timpul mandatului său. Parisul și Londra au fost deseori în dezacord în ceea ce privește comerțul post-Brexit, în timp ce cei doi s-au certat după ce Macron a criticat public vaccinul coronavirus AstraZeneca din Marea Britanie.

"Adevărul este că Macron nu-l place deloc pe Boris Johnson", a declarat Charles Grant, directorul think tank-ului Centre for European Reform, în 2022.

"Au existat tensiuni la început, când oameni precum Emmanuel Macron din Franța a mers la Moscova pentru a vorbi cu Putin", a spus Harri, referindu-se la vizita lui Macron la Moscova în săptămânile care au precedat invazia pe scară largă a Ucrainei.

"Cred că Boris a descris-o în privat ca fiind grețoasă", a adăugat Harri.

În ciuda faptului că aparent a amenințat că îi va face rău lui Marcon, Harri a spus că cei doi bărbați au reușit să îngroape securea războiului la scurt timp după aceea.

"Săptămâni mai târziu, bineînțeles, s-au împăcat. Se înțelegeau foarte bine. Chiar au mers împreună la un whisky la summitul G7", a spus Harri.

Sursa: adevarul.roCitește și:

populare
astăzi

1 Document confidențial / Magistrații au jupuit statul de un miliard de euro, dându-l în judecată și apoi câștigând. Pretențiile câștigate, încă neachitat…

2 În ce țară trăim? / Un document după citirea căruia vomiți de scârbă / Uriașa listă a privilegiilor unui magistrat

3 VIDEO Priviți, coloană blindată rusească, făcută scrum la zeci de kilometri în spatele frontului din sud

4 „Halep s-a dopat“ / Un „guru” al presei românești admite o realitate dură pe baza probelor

5 Foarte interesante amănunte...