Boris Johnson: Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pământ

Boris Johnson: Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pământ

Brexitul va face din Regatul Unit cel mai minunat loc de pe Pământ, a declarat joi, la Londra, noul premier britanic Boris Johnson, potrivit Reuters.

''Misiunea noastră este livrarea Brexitului la 31 octombrie, cu scopul de a uni şi de a reenergiza marele nostru Regat Unit şi de a face din această ţară cel mai minunat loc de pe Pământ'', a spus Johnson în primul său discurs în parlament în calitate de prim-ministru.

El a adăugat că trebuie abolită aşa-numita 'plasă de siguranţă' irlandeză, clauza menită să prevină revenirea la o frontieră fizică între Republica Irlanda - membră a Uniunii Europene - şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

''Trebuie să se înţeleagă clar că drumul către acord presupune abolirea plasei de siguranţă'', a afirmat Boris Johnson în faţa parlamentarilor britanici.

Prim-ministrul britanic a ţinut să precizeze că noul executiv britanic va avea o nouă abordare pentru elaborarea unei politici comerciale independente a Regatului Unit şi de aceea Londra nu va desemna un comisar în noua Comisie Europeană. ''Astăzi este prima zi a unei noi abordări care se va încheia cu ieşirea noastră din Uniunea Europeană pe 31 octombrie'', a explicat Johnson.

Reacţia Dublinului a fost rapidă, premierul irlandez Leo Varadkar afirmând că aşteaptă cu nerăbdare să discute cu omologul său britanic despre propunerea de renunţare la 'plasa de siguranţă'.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?