Boris Johnson critică ''blocada arbitrară'' impusă de UE pentru exporturile de vaccinuri anti-COVID-19

Boris Johnson critică ''blocada arbitrară'' impusă de UE pentru exporturile de vaccinuri anti-COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat miercuri asupra consecinţelor în privinţa investiţiilor pe care le pot avea ''blocade arbitrare'' pentru vaccinurile anti-COVID-19, după decizia Uniunii Europene de spori măsurile de control ale exporturilor de vaccinuri, relatează AFP.

În faţa unor asemenea măsuri, companiile pot avea îndoieli asupra oportunităţii ''realizării unor viitoare investiţii în ţări unde blocade arbitrare au fost impuse'', a spus premierul conservator în faţa unui comitet ce cuprinde preşedinţii diferitelor comisii parlamentare de la Londra.

''Cred că blocarea vaccinurilor sau a ingredientelor pentru vaccinuri constituie un subiect sensibil'', a insistat Boris Johnson, amintind că vaccinurile sunt rezultatul cooperării internaţionale.

Marea Britanie a reuşit până în prezent să vaccineze împotriva COVID-19 peste jumătate din populaţia sa adultă, respectiv peste 28 de milioane de persoane.

Întrucât UE primeşte mult mai puţine vaccinuri AstraZeneca decât ar fi trebuit, Comisia Europeană a decis miercuri să sporească supravegherea exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele blocului comunitar, astfel încât să nu poată ajunge în alte ţări, în special Marea Britanie, dozele de vaccin necesare ţărilor europene care se confruntă cu al treilea val al pandemiei.

Discuţii intense între Bruxelles şi Londra sunt în desfăşurare în vederea unui compromis, mai ales privind destinaţia dozelor produse la o fabrică AstraZeneca din Olanda.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale