Boris Johnson: Partea cea mai rea a pandemiei se va termina ''până la mijlocul anului viitor''

Boris Johnson: Partea cea mai rea a pandemiei se va termina ''până la mijlocul anului viitor''

Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut că guvernul său a făcut greşeli în modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, în cadrul unui interviu televizat difuzat sâmbătă, cu prilejul împlinirii unui an de când a preluat şefia executivului, relateazză dpa.

"Bineînţeles, sunt lucruri pe care nu le facem bine şi învăţăm tot timpul", a declarat Johnson în interviul pentru Sky News.

"Trebuie să înveţi din greşeli cât de rapid posibil", a declarat liderul conservator, estimând că partea cea mai rea a crizei sanitare se va termina "până la mijlocul anului viitor".

Marea Britanie a fost cea mai dur lovită ţară din Europa în termeni de număr de cazuri de coronavirus, mulţi experţi prognozând un al doilea val de infectări în această toamnă.

Guvernul lui Boris Johnson a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat criza coronavirusului, mai mulţi experţi catalogând reacţia executivului drept tardivă şi greşită.

Prim-ministrul însuşi a fost spitalizat cu COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, dar între timp s-a restabilit.

Înainte de a contracta virusul, el s-a lăudat cu faptul că a strâns mâinile unor pacienţi infectaţi.

"Nu am înţeles virusul în modul în care ne-am fi dorit în primele câteva săptămâni şi luni", a spus Johnson vineri seară într-un interviu pentru BBC.

Capacitatea virusului de a se răspândi asimptomatic de la o persoană la alta a fost subestimată, a observat el.

Întrebat dacă măsurile de izolare au venit prea târziu în Marea Britanie, Johnson s-a limitat doar să spună că existau "întrebări foarte deschise" la care oamenii de ştiinţă trebuiau să răspundă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…