Boris Johnson susține că dacă 'ierbivorul' Corbyn ajunge premier, 'leii' de la Bruxelles o să îl 'mănânce la micul dejun'

Ministrul britanic de externe, conservatorul Boris Johnson, a pus marți la îndoială capacitatea liderului laburist, Jeremy Corbyn, de a negocia Brexitul, susținând că acesta din urmă ar fi un negociator slab pe care oficialii de la Bruxelles l-ar 'mânca' la micul dejun, transmite agenția EFE.

Vorbind în timpul unei reuniuni electorale desfășurate cu două zile înaintea alegerilor legislative anticipate, Boris Johnson a afirmat că se 'cutremură' doar la gândul că liderul laburist ar putea ajunge la putere și a estimat că un guvern condus de Corbyn 'va impune impozite distructive'.

În opinia șefului diplomației de la Londra, numai un guvern condus de actualul premier conservator Theresa May poate obține un acord onorabil cu Bruxelles-ul la negocierile privind condițiile ieșirii Marii Britanii din UE.

'Este absolut crucial ca joi să alegem un guvern care să negocieze cu curaj, determinare, optimism și încredere', a indicat Johnson. 'O echipă de negociatori laburiști va fi la Bruxelles precum o familie de ierbivori într-o cușcă cu lei. I-ar mânca la micul dejun', crede el, sugerând astfel că îl consideră un negociator slab pe Corbyn, despre care se știe însă că este vegetarian.

În opinia lui Johnson, Corbyn este un politician lipsit de fermitate și care ar fi incapabil să se confrunte cu interlocutori precum președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul german Angela Merkel sau președintele Franței, Emmanuel Macron.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

2 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!