Botoșani: ÎPS Teofan i-a îndemnat pe credincioși să renunțe la televizor în ultima săptămână a Postului Mare

Botoșani: ÎPS Teofan i-a îndemnat pe credincioși să renunțe la televizor în ultima săptămână a Postului Mare

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teofan, i-a îndemnat, sâmbătă, pe credincioși să renunțe la televizor în ultima săptămână a Postului Mare. El a declarat, la sfârșitul slujbei de Sfântul Gheorghe oficiată la Biserica Sfântul Gheorghe din Botoșani, că scoțând televizorul din priză oamenii își vor limpezi mintea, auzul și cugetul.

"În această săptămână, dacă se poate, să scoateți televizorul din priză. Nu o să pierdeți mare lucru! Vă mai limpeziți puțin mintea și auzul, și cugetul. O să avem vreme după Paști și pentru aceste bucurii pământeni cu grija să alegeți din ceea ce vedeți pe micul ecran doar ceea ce nu vă vatămă în sufletul dumneavoastră. Introduceți, așadar, în dimensiunea Postului, cel puțin din ultima săptămână, această asceză a ochilor și anume: lăsați televizorul la o parte!", a afirmat mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

ÎPS Teofan a cerut, de asemenea, ca toți credincioșii să meargă mai mult la biserică și să fie mai evlavioși.

"Vă adresez rugămintea, vă adresez îndemnul ca săptămâna care vine să fie, cât se poate, cum zic cei de la școală, o săptămână altfel, în care inima noastră, mintea noastră, cugetul nostru să aibă un alt ritm. Ne ocupăm, slavă Domnului!, de-a lungul întregului an de cele ale noastre. În această săptămână, însă să ne împlinim obligațiile pe care le avem fiecare la locul de muncă, dar să încercăm și, dacă încercăm, să reușim să introducem mai mult Cer, mai multă evlavie în cursul vieții noastre", a recomandat înaltul prelat.

ÎPS Teofan oficiază în fiecare an slujba de Sfântul Gheorghe la Botoșani, în condițiile în care Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este patronul spiritual al municipiului reședință de județ.

AGERPRES/—(A—autor: Cristian Lupașcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA