Botoşani: Mai mulţi pompieri care au avut COVID-19 şi s-au vindecat au donat plasmă

Botoşani: Mai mulţi pompieri care au avut COVID-19 şi s-au vindecat au donat plasmă

Mai mulţi pompieri din Botoşani care au fost infectaţi cu virusul SARC-CoV-2 şi s-au vindecat au donat, vineri, plasmă în sprijinul persoanelor aflate în stare gravă din cauza COVID-19, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, angajaţii ISU s-au alăturat, în acest mod, campaniei "Pentru ca alţii să trăiască, donează plasmă" derulată de Ministerul Afacerilor Interne şi fac apel la toţi cei care au fost infectaţi şi s-au vindecat să participe la această acţiune.

"Aflaţi în prima linie a luptei cu noul coronavirus şi salvatorii botoşăneni au fost afectaţi de acest virus. Odată vindecaţi, aceştia s-au gândit să îi ajute pe cei care au o formă mai gravă a bolii. Şase dintre pompierii botoşăneni au fost deja la Centrul de Transfuzii Sanguină Botoşani pentru a dona plasmă. Convinşi fiind ca donarea de plasmă poate fi ultima speranţă a celor care încă se lupta cu COVID-19 pentru a rămâne în viaţă, salvatorii botoşăneni îi îndeamnă pe toţi cei care s-au vindecat să le urmeze exemplul şi să doneze plasmă", a afirmat Lupu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...