Botoșani: Peste 200 de deținuți au protestat în Penitenciar

Botoșani: Peste 200 de deținuți au protestat în Penitenciar

Peste 200 de deținuți din Penitenciarul Botoșani au protestat, marți seară, în camerele de detenție, în semn de solidaritate cu colegii aflați în detenție în celelalte penitenciare din țară.

*VIDEO UPDATE Continuă protestele la Penitenciarul Iași; o celulă a fost incendiată

Potrivit directorului închisorii, protestul se manifestă pe Secția a II-a a unității de detenție, persoanele private de libertate au incendiat mai multe materiale textile pe care le aveau în camere.

"Protestele nu vizează conducerea unității de detenție. E mai mult un gest de solidaritate cu colegii din țară, care au organizat proteste similare. Nemulțumirile lor sunt generale", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Penitenciarului, Dan Brehuiescu.

Angajații Penitenciarului au adoptat măsuri de supraveghere specială, patrulând continuu în perimetrul secției în care au loc proteste.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale