Botoșani: Peste 200 de deținuți au protestat în Penitenciar

Botoșani: Peste 200 de deținuți au protestat în Penitenciar

Peste 200 de deținuți din Penitenciarul Botoșani au protestat, marți seară, în camerele de detenție, în semn de solidaritate cu colegii aflați în detenție în celelalte penitenciare din țară.

*VIDEO UPDATE Continuă protestele la Penitenciarul Iași; o celulă a fost incendiată

Potrivit directorului închisorii, protestul se manifestă pe Secția a II-a a unității de detenție, persoanele private de libertate au incendiat mai multe materiale textile pe care le aveau în camere.

"Protestele nu vizează conducerea unității de detenție. E mai mult un gest de solidaritate cu colegii din țară, care au organizat proteste similare. Nemulțumirile lor sunt generale", a declarat, pentru AGERPRES, directorul executiv al Penitenciarului, Dan Brehuiescu.

Angajații Penitenciarului au adoptat măsuri de supraveghere specială, patrulând continuu în perimetrul secției în care au loc proteste.

AGERPRES / (A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…