Botoșani: Proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial, găsit într-o gospodărie din Albești

Botoșani: Proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial, găsit într-o gospodărie din Albești

Un bărbat din localitatea Albești, județul Botoșani, a descoperit în gospodăria sa un proiectil exploziv de calibrul 47 mm, rămas neexplodat probabil din Al Doilea Război Mondial, a anunțat vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Dorina Lupu.

Sursa foto: ISU Botoșani

Potrivit sursei citate, bărbatul făcea curățenie în gospodărie și a găsit elementul de muniție în perfectă stare de funcționare.

"Muniția a fost ridicată și transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară", a afirmat Lupu.

Pirotehnicienii botoșăneni reamintesc cetățenilor că, în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniției sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi ți să anunțe ISU sau Poliția prin telefonul de urgență 112 pentru a interveni în vederea ridicării și neutralizării acestor elemente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...