Botoșani: Sume în lei și valută, circa 28.000 de țigarete și o armă neletală, ridicate de polițiști în urma perchezițiilor de joi

Botoșani: Sume în lei și valută, circa 28.000 de țigarete și o armă neletală, ridicate de polițiști în urma perchezițiilor de joi

Aproximativ 76.000 de lei, peste 28.000 de țigarete și o armă neletală supusă autorizării au fost ridicate joi, de polițiștii din Botoșani, în urma a 23 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 23 de percheziții domiciliare , pe raza județului Botoșani, în cadrul unei acțiuni care a vizat persoane bănuite de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

În urma perchezițiilor, au fost constatate 12 infracțiuni prevăzute de Codul Vamal al României, fiind ridicate, în vederea confiscării, 28.280 țigarete (1.414 pachete), în valoare de aproximativ 17.000 de lei, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty Free.

De asemenea, au fost ridicați 57.789 de lei, 2.630 de euro, 1.370 de lire, 200 de dolari americani, dar și o armă neletală supusă autorizării, cu destinația de pistol de start, deținută în mod ilegal de către proprietar.

Din cercetările efectuate rezultă că, în perioada 2016-2017, persoanele implicate au procurat, deținut și comercializat ilegal aproximativ 320.000 de țigarete de proveniență Republica Moldova, Ucraina și Duty Free, introduse în țară prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, cauzând bugetului de stat un prejudiciu estimat la 192.000 de lei.

De asemenea, 12 persoane au fost conduse la audieri, iar în urma probatoriului administrat, față de patru dintre acestea a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Perchezițiile de joi au fost desfășurate cu sprijinul jandarmilor din Bacău și al polițiștilor de frontieră din Botoșani.

AGERPRES / (AS — autor: Cristian Lupașcu, editor: Irina Poenaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...