Botoşani: Tânăr reţinut după ce a produs un accident mortal; se afla sub influenţa alcoolului

Botoşani: Tânăr reţinut după ce a produs un accident mortal; se afla sub influenţa alcoolului

Un tânăr de 24 de ani a fost reţinut, marţi, de poliţiştii din Botoşani, sub acuzaţia de ucidere din culpă, după ce a produs un accident mortal, el aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Maria Carp.

Potrivit sursei citate, tânărul, din comuna Mileanca, a intrat cu maşina într-un mal de pământ, iar din accident a rezultat decesul unui alt tânăr de 26 de ani.

"În timp ce deplasa cu autoturismul pe direcţia Mileanca-Scutari, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la un carosabil umed, într-o curbă la dreapta, autoturismul a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă, împrejurare în care a intrat în coliziune cu malul unui şanţ, după care s-a răsturnat pe carosabil. În urma accidentului a rezultat decesul unui tânăr de 26 de ani, pasager în autoturism", a precizat Carp.

Şoferul care a produs accidentul a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma recoltării probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,70 g/l alcool pur în sânge.

Tânărul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de luare a unei măsuri preventive sub acuzaţia de ucidere din culpă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…