Botoşani: Zece persoane reţinute în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti la Flămânzi şi Frumuşica

Botoşani: Zece persoane reţinute în urma unor percheziţii efectuate de poliţişti la Flămânzi şi Frumuşica

Peste 60 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani au pus în executare, marţi, opt mandate de percheziţie domiciliară într-un dosar de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe sau distrugere, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, Maria Carp.

Potrivit acesteia, percheziţiile au avut loc în oraşul Flămânzi şi comuna Frumuşica, în baza unor mandate emise de Judecătoria Botoşani.

În urma probatoriului administrat şi a cercetărilor efectuate a rezultat că la data de 19 decembrie a.c patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani, însoţiţi şi de alte persoane, ar fi pătruns fără drept în locuinţa unei femei şi ar fi lovit-o pe aceasta peste corp cu diferite obiecte contondente În aceeaşi seară, un alt grup, format din 4 bărbaţi cu vârste de 18-52 de ani, însoţiţi şi de alte persoane, ar fi pătruns fără drept în curtea unei societăţi economice din oraşul Flămânzi, unde ar fi distrus mai multe obiecte de mobilier, electrocasnice şi geamurile unei autoutilitare parcată în curte, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.200 de lei.

Poliţiştii susţin că, în urma percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe obiecte contondente susceptibile că au fost folosite la comiterea faptelor, 1.419 pachete de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova şi duty free, precum şi cantitatea de 15 kg de articole pirotehnice din categoriile F1 şi F2, deţinute fără drept de persoanele respective.

Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a zece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani.

"În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe, distrugere, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept şi colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor", mai precizează Carp.

La expirarea măsurii de reţinere, persoanele sus-menţionate vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…

4 Așa o fi?

5 S-a întâmplat în Germania!