Botoșani: Zeci de hectare de pășune, inundate în urma ploilor torențiale

Botoșani: Zeci de hectare de pășune, inundate în urma ploilor torențiale

Aproximativ 50 de hectare de pășune din comuna botoșăneană Hilișeu Horia au fost inundate, duminică, în urma precipitațiilor puternice și ieșirii din matcă a pârâului Buhai, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit acesteia, a fost inundat și drumul de acces către cătunul Balaban.

Oficiali ai ISU susțin că pericolul a trecut, iar cotele apelor sunt în scădere.

La fața locului s-au deplasat și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, prefectul Dan Nechifor, precum și inspectorul șef al ISU, colonelul Cristian Amarandei.

De asemenea, două comune au rămas fără curent electric — Leorda, unde au fost afectați 540 de consumatori, și Ripiceni — 200 de consumatori.

Ca urmare a precipitațiilor sub formă de zăpadă căzute în cursul zilei, 18 utilaje ale Secției Drumuri Naționale și Direcției Județene de Drumuri și Poduri se aflau, duminică seară, în misiuni de patrulare pe teren.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...