Botoşani: Zeci de monede de argint care datează din secolul al XVII-lea, descoperite la marginea unei păduri

Botoşani: Zeci de monede de argint care datează din secolul al XVII-lea, descoperite la marginea unei păduri

Zeci de monede de argint care datează din secolul al XVII-lea au fost descoperite la marginea unei păduri de pe raza localităţii Stânceşti din judeţul Botoşani, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Aurel Melniciuc.

Potrivit acestuia, tezaurul monetar, format din 40 de monede, a fost găsit la mică distanţă de locul în care recent a fost descoperită o spadă medievală.

"Tezaurul monetar este format dintr-o monedă franţuzească datată 1662, iar restul sunt de origine turcească, otomană. Încă nu avem o dată sigură la ele, dar probabil că şi ele fac parte din acelaşi tezaur, secolele XVII - XVIII. Sunt într-o stare bună", a afirmat Melniciuc.

Directorul Muzeului Judeţean precizează că monedele turceşti sunt perforate, existând probabilitatea ca ele să fi făcut parte dintr-o salbă.

Monedele, descoperite cu ajutorul unui detector de metale, urmează să fie expertizate.

Atât spada medievală, cât şi monedele au fost găsite de către o femeie pasionată de istorie. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Foto: (c) Aurel Melniciuc / Arhiva personală

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 Simplă speculație de presă?

5 Bădălău a refuzat să dea declarații la DNA / Procurorii au înregistrări video de la toate discuțiile pesedistului cu denunțătorul său, primarul Dan Pasa…