Botoşani:Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati atrag atenţia asupra oboselii care afectează cadrele medicale

Botoşani:Oficialii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati atrag atenţia asupra oboselii care afectează cadrele medicale

Personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Mavromati'' Botoşani este epuizat pe fondul eforturilor făcute pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ioan Asaftei.

Potrivit acestuia, capacitatea Secţiei de anestezie şi terapie intensivă (ATI) a celui mai mare spital din judeţul Botoşani este depăşită. Deşi pe ATI există doar 15 paturi disponibile, joi erau spitalizate acolo 17 persoane.

Totodată, în Secţia de boli infecţioase, unde există deja 86 de pacienţi, mai sunt doar şapte locuri disponibile, dintre care doi la copii şi cinci la adulţi.

"Situaţia se află într-o dinamică continuă. În secţiile COVID ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati sunt internaţi în prezent un număr de 125 de pacienţi, din care 39 de pacienţi sunt internaţi pe secţiile COVID din locaţia din strada Marchian, iar 86 de pacienţi sunt internaţi la Secţia de boli infecţioase. De asemenea, toate paturile de terapie intensivă COVID sunt ocupate. Medicii sunt obosiţi, personalul medical este epuizat, situaţia fiind mai mult decât îngrijorătoare. La secţiile de boli infecţioase, la ora actuală mai sunt neocupate doar şapte paturi. În funcţie de starea pacienţilor se vor lua măsurile optime în cazul în care nu vor mai fi paturi libere", a afirmat Asaftei.

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns, joi, în judeţul Botoşani la 2,46 cazuri la 1.000 de locuitori, iar la nivelul municipiului Botoşani a crescut, din nou, la 5,16 cazuri la 1.000 de locuitori. AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /