Box: Fiul lui Evander Holyfield a câştigat primul său meci ca profesionist

Box: Fiul lui Evander Holyfield a câştigat primul său meci ca profesionist

Boxerul american Evan Holyfield, fiul fostului campion mondial la categoria grea Evander Holyfield, a debutat cu o victorie în ringul profesionist, învingându-l rapid pe compatriotul său Nick Winstead, în cadrul unei gale care a avut loc sâmbătă seara la Las Vegas (Nevada), informează AFP.

Sub privirile ilustrului său tată, Evan (22 ani) şi-a expediat adversarul la podea după doar 16 secunde de startul primei reprize. Arbitrul a dccis să oprească lupta, programată pentru patru reprize, spre nemulţumirea spectatorilor, care ar fi dorit ca meciul să continue, în condiţiile în care Winstead nu părea să fie deloc rănit.


Foto: (c)Joe Camporeale-USA TODAY Sports / REUTERS


O decizie mai degrabă stranie, în avantajul lui Evan Holyfield, a cărui valoare nu va putea fi însă judecată decât după o viitoare luptă.

Tatăl său s-a numărat printre cele mai mari nume ale boxului profesionist, fiind de mai multe ori campion mondial al greilor, între 1990 şi 2000, după ce a dominat anterior categoria grea-uşoară.

Printre luptele legendare ale lui Evander Holyfield figurează cele câştigate în faţa compatriotului său Mike Tyson în 1996, prin KO tehnic în repriza a 11-a, şi 1997, după descalificarea lui "Iron Mike", care l-a muşcat de ureche.

Gala de sâmbătă, găzduită de cazinoul MGM Grand din Las Vegas, a avut drept cap de afiş meciul pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBO, câştigat de mexicanul Saul "Canelo" Alvarez în faţa deţinătorului centurii de campion, rusul Serghei Kovalev.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…