Box: Fostul campion mondial al greilor, Muhammad Ali, internat pentru probleme respiratorii

Box: Fostul campion mondial al greilor, Muhammad Ali, internat pentru probleme respiratorii

Legenda boxului Muhammad Ali a fost spitalizat din cauza unei probleme respiratorii, dar este "într-o stare bună de sănătate", a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al fostului campion mondial al greilor, citat de AFP.

Ali, în vârstă de 74 de ani, a fost internat în spitalul din Phoenix, oraș din Arizona unde locuiește o bună parte a anului.

"Ali, care suferă de maladia Parkinson, este tratat de medicii săi curanți, iar starea sa de sănătate este bună", a declarat purtătorul său de cuvânt Bob Gunnell.

"Spitalizarea ar trebui să fie de scurtă durată. Familia sa a cerut respectarea vieții private", a adăugat Gunnell.

Ali suferă de aproape 30 de ani de maladia Parkinson și a fost spitalizat de două ori, la finele anului 2014 și începutul anului 2015, pentru o pneumonie și o infecție urinară.

Născut Cassius Clay, campion olimpic la Roma în 1960, el și-a început cariera profesionistă în cursul aceluiași an, devenind campion mondial WBA în 1964 după ce l-a învins prin KO, în runda a 7-a, pe Sonny Liston.

Regele incontestat al categoriei, cel supranumit "The greatest" (cel mai mare), a șocat Statele Unite în 1967 refuzând să satisfacă serviciul militar și să lupte în războiul din Vietnam, din cauza convingerilor sale religioase.

El a fost încarcerat, deposedat de titluri și a primit interdicția de a boxa timp de trei ani și jumătate, înainte de a redeveni campion mondial în 1967, reunificând titlurile WBA și WBC în urma victoriei prin KO (runda 8) în fața lui George Foreman, într-un meci la Kinshasa, în Zair (Republica Democratică Congo).

El a pierdut titlul la puncte în fața lui Leon Spinks pe 15 februarie 1978, dar l-a recuperat în meciul revanșă de pe 15 septembrie același an.

Muhammad Ali și-a încheiat cariera profesionistă în urma unei înfrângeri la puncte în fața lui Trevor Berbick, pe 11 decembrie 1981 la Queen Elizabeth Sports Centre din Nassau.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente