Box: Mihai Nistor - Nu mă duc doar să mă plimb până la Rio, merg după titlul olimpic

Box: Mihai Nistor - Nu mă duc doar să mă plimb până la Rio, merg după titlul olimpic

Boxerul Mihai Nistor a declarat duminică dimineață, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, că nu se duce la Rio de Janeiro doar în plimbare și că obiectivul său este câștigarea titlului la Jocurile Olimpice.

"Nu este o presiune pentru că sunt singurul boxer la Rio, fiecare cu norocul lui. Până la urmă asta e valoarea noastră, a fiecăruia. Eu sunt pregătit, totul este OK. Cred că pot să câștig o medalie. Nu mă duc doar să mă plimb până la Rio. Merg după titlul olimpic, asta mi-am propus de când am început pregătirea. Sper să fiu cap de serie la tragere. Din ce știu intru în concurs pe 9 august, iar ca greutate sunt bine. Am 103 kilograme, sunt în categoria mea, am slăbit de la 118", a spus Nistor, campionul mondial absolut AIBA Pro Boxing la categoria supergrea.

Primii sportivi din Echipa Olimpică a României au plecat duminică dimineață , de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfășura în perioada 5-21 august.

Cei 13 sportivi și 2 rezerve care au plecat în Brazilia duminică sunt componenți ai loturilor de box, judo, scrimă, atletism și natație: Mihai Nistor (box, cat. + 91 kg); Daniel Natea (judo, cat. +100 kg); Mircea Alexandru Croitoru (judo, cat. +100 kg, partener de antrenament); Mălina Călugăreanu (floretă individual), Tiberiu Dolniceanu (sabie individual), Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu (toate trei spadă individual și echipe); Loredana Dinu (rezervă — spadă echipe); Mihai Donisan (săritura în înălțime), Robert Glință (înot, 100 metri spate), Norbert Trandafir (înot, 50 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Marius Radu (înot, 100 m liber, ștafetă 4x100 m liber), Alin Coste (înot, ștafetă 4x100 m liber), Daniel Macovei (înot, ștafetă 4x100 m liber).

Echipa Olimpică a României se va deplasa în zece etape la Rio de Janeiro, următoarele grupuri urmând să plece în zilele de 27 iulie, 29 iulie, 1 și 2 august, 4 august, 6, 7, 8 și 12 august.

România va fi reprezentată la Rio un lot de 97 de sportivi și 7 rezerve, la 15 discipline, cele mai mari loturi fiind cele de la atletism (23 sportivi) și canotaj (18).

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”