Box: Sportivii din lotul naţional s-au întors de la Londra şi vor intra în autoizolare la domiciliu

Box: Sportivii din lotul naţional s-au întors de la Londra şi vor intra în autoizolare la domiciliu

Sportivii din lotul naţional de box care au participat la turneul preolimpic de la Londra, întrerupt la 16 martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-au întors vineri seara în ţară, ei urmând să intre în autoizolare la domiciliu.

Preşedintele Federaţiei Române de Box (FRB), Vasile Cîtea, a declarat, vineri seara, pentru AGERPRES, că toţi pugiliştii sunt bine şi că niciunul nu prezintă simptome asociate virusului COVID-19.

"Toţi sportivii sunt bine, am vorbit cu ei acum. Nu cred că au făcut teste la Londra, dar nu prezintă niciun simptom. Aşa că vor fi duşi la casele lor. Au trimis deja fiecare situaţia la COSR şi la Ministerul Tineretului şi Sportului, adică unde pot fi găsiţi, iar acum completează formularele de la aeroport. Pentru că din această seară intră în izolare pentru 14 zile", a spus Cîtea.

"Toată delegaţia a venit în seara asta. Mai puţin Cristian Filip (cat. 91 kg), care venise deja acasă, el îşi luase bilet individual şi e la Baia Mare de ieri. Iar Eric Tudor (cat. 69 kg), care era cu tatăl său la Londra, a plecat direct în Statele Unite, pentru că acolo locuieşte", a adăugat preşedintele FRB.

Conform deciziei autorităţilor române, toate persoanele care se întorc în ţară din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord sunt obligate să se izoleze la domiciliu (în locaţia declarată la intrarea în ţară) pentru o perioadă de 14 zile. Această măsură este prevăzută în Hotărârea Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Guvernului României prin care a fost instituită starea de urgenţă pe teritoriul României. Măsura se referă la persoanele care intră în România din statele unde au fost confirmate cel puţin 500 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. În Marea Britanie un număr de peste 3.300 de persoane au fost diagnosticate până acum cu noul coronavirus.

Lotul naţional de box al României, format din 9 sportivi, a participat la turneul de calificare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 programat să se desfăşoare la Londra între 14 şi 24 martie. În 16 martie, grupul de lucru pentru box din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic a decis să întrerupă turneul preolimpic din cauza pandemiei de coronavirus.

Până la întreruperea turneului, România reuşise calificarea unui sportiv, Cosmin Gîrleanu, care l-a învins la puncte, luni seara, pe azerul Rufat Huseinov, în optimile de finală, atingerea sferturilor de finală asigurându-i prezenţa la JO 2020.

România a participat la turneul de la Londra cu 7 sportivi şi 2 sportive: Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Robert Jitaru (cat. 57 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg), Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg), Paul-Andrei Arădoaie (cat. 81 kg), Daniel Burciu (cat. +91 kg), Cristian-Răzvan Filip (cat. 91 kg), Maria Claudia Nechita (cat. 57 kg) şi Cristina Cosma (cat. 60 kg).

Turneul preolimpic, care a fost găzduit de Copper Box Arena, reunea circa 350 de pugilişti şi pugiliste din peste 40 de ţări. Grupul de lucru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) gestionează turneele preolimpice şi viitorul turneu olimpic, după suspendarea Federaţiei Internaţionale de Box (AIBA).
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului